Otašević: Sakriven dio gdje me tjelohranitelj Bećirovića udara ramenom

"Od pokretnih stepenica na snimku objavljenom na Portalu RTCG, ne vidi se tužilac Šoškić, koji je tu sve vrijeme stojao i nijemo gledao i slušao uvrede na moj račun i maltretiranje"
14611 pregleda 23 komentar(a)
Otašević, Foto: Savo Prelević
Otašević, Foto: Savo Prelević

Novinar "Dana" Vladimir Otašević tvrdi da se na snimku koji je objavljen na portalu Radio-televizije Crne Gore (RTCG), ne vidi dio gdje ga Mladen Mijatović službenik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i tjelohranitelj biznismnena Zorana Ćoća Bećirovića gura ramenom.

Portal RTCG, objavio je snimak incidenta u Delti, u kom su akteri Otašević i Mladen Mijatović.

Otašević je u utorak veče u Tržnom centru "Delta Siti" pokušao da fotografiše biznismena Zorana Bećirovića u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića, kada ga je, kako tvrdi, napao Mijatović - udario ga, prijetio mu i vrijeđao ga.

"Tačno u 15:59:28 sekundi na kamerama se može vidjeti da se tjelohranitelj Bećirovića vraća i udara me ramenom u grudi. Dakle, suština je da je snimak objavljen na RTCG prekinut i da je sakriven dio gdje me tjelohranitelj Bećirovića udara ramenom. Inače, i ovo što se vidi na snimku, koji je objavljen na Portalu RTCG, dovoljno je da se vidi da je u pitanju maltretiranje i hvatanje za zadnji dio vrata mene kao novinara, koji je radio svoj posao i samo slikao na javnom mjestu", navodi u saopštenju Otašević.

On, u reagovanju tvrdi i da se na snimku ne vidi kako Šoškić stoji kod pokretnih stepenica i posmatra incident.

"Takođe, od pokretnih stepenica na snimku objavljenom na Portalu RTCG, ne vidi se tužilac Šoškić, koji je tu sve vrijeme stojao i nijemo gledao i slušao uvrede na moj račun i maltretiranje. To se sve može vidjeti na ostalim snimcima, koji su dostavljeni policiji i tužilaštvu", pojasnio je Otašević.

On tvrdi da je uvid u snimak imao i urednik "Dana" Nikola Marković. Podsjetio je i da ga je juče tužilaštvo saslušalo kao svjedoka, a ne kao oštećenog, i sumnja da je to učinjeno kako mu tužilaštvo ne bi dalo taj snimak, "ali i ostale snimke koji oslikavaju incident u TC Delta".

"Na originalnom snimku iz TC Delta u 15:58:26 sekundi - tjelohranitelj Zorana Bećirovića me hvata rukom za zadnji dio vrata. To se vidi i na objavljenom snimku na Portalu RTCG. Nedugo nakon toga snimak na RTCG prestaje i nakon toga nije objavljeno šta se dalje dešavalo", saopštio je Otašević.

Iz podgoričkog Osnovnog tužilaštva još utvrđuju da li je službenik MUP-a počinio krivično djelo nasrćući na Otaševića.

Bonus video: