Pavićević i saradnici sa novinarima razgovarali o unapređenju kvaliteta saradnje

Uprava policije u zoni nadležnosti CB Podgorica registruje smanjenje kriminaliteta po prijavama građana tj. oštećenih lica, odnosno registruje se smanjenje kriminaliteta sa vidljivim posledicama
2239 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević na sastanku sa novinarima, Foto: Uprava policije
Pavićević na sastanku sa novinarima, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 26.11.2019. 20:37h

Za skoro 11 mjeseci 2019. godine, u zoni nadležnosti Centra bezbjednosti Podgorica, koji teritorijalno obuhvata četiri opštine - Glavni grad, Danilovgrad, Cetinje i Kolašin, Uprava policije registruje smanjenje kriminaliteta po prijavama građana tj. oštećenih lica, odnosno registruje se smanjenje kriminaliteta sa vidljivim posledicama.

To je danas na sastanku sa novinarima kazao načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević.

Pavićević i njegovi saradnici Miloš Vučinić i Darko Knežević sa novinarima koji prate rad policije razgovarali su o unapređenju kvaliteta saradnje, a predstavili su im i rezultate rada u tekućoj godini.

"Registruje se povećanje onih oblika kriminaliteta sa skrivenom ili latentnom posledicom, koje je rezultat proaktivno-istraživačkih i operativni aktivnosti policije. Riječ je o kriminalu koji se ne prijavljuje, već se otkriva kroz policijsko tužilačke aktivnosti u oblastima nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, zloupotrebe opojnih droga, privrednog kriminaliteta i organizovanog kriminala. Za skoro 11 mjeseci 2019. godine na području rada CB Podgorica od ukupnog broja registrovanih krivičnih djela rasvijetljeno je 81 odsto, rasvijetljena su 43 krivična djela iz prethodnog perioda, koji obuhvata period od 2006 zaključno sa 2018. godinom", rekao je Pavićević.

Istakao je da je od šest ubistava počinjenih na teritoriji koja je u nadležnosti tog CB rasvijetljeno pet, a da su rasvijetlili i tri iz ranijeg perioda.

"Registrovano je 58 krivičnih djela u vezi sa požarima i eksplozijama, od kojih je rasvijetljeno 51 ili 88 odsto, kao i pet tih krivičnih djela iz prethodnih godina. U dijelu suprostavljanja uličnoj distribuciji narkotika realizovano je ukupno 368 pojedinačnih zaplijena različitih vrsta opojnih droga u kojima je krivično i prekršajno ukupno procesuirano 398 lica", kazao je Pavićević.

Istakao je da je stanje javnog reda i mira stabilno, bez registrovanih narušavanja u većem obimu i bez ozbiljnijih incidenata.

"Policija je obezbjeđivala 137 javnih okupljanja i 145 javnih priredbi, od čega je 86 bilo sa povećanim bezbjednosnim rizikom. U dijelu bezbjednosti saobraćaja kao najvažniji parametar jesu saobraćajne nezgode sa smrtnim posledicama. U ovoj oblasti se registruje smanjenje broja smrtno stradalih lica u odnosu na prethodne godine", kazao je načelnik CB Podgorica objašnjavajući da je od početka godine u saobraćajnim nesrećama stradalo 19 osoba.

"Prioritetne aktivnosti službe na svim nivoima i kao takve usmjerene su na dnevnom nivou prema nosiocima najtežih kriminalnih aktivnosti, odnosno prema bezbjednosno interesantnim licima i članovima kriminalnih grupa o čemu svjedoče konkretne policijsko-tužilačke aktivnosti o kojima mediji redovno informišu javnost", rekao je on.

Bonus video: