Pet osoba osumnjičeno da je ovjerilo isprave sa lažnim podacima - Vijesti.me
AKCIJA "EVAZIJA"

Pet osoba osumnjičeno da je ovjerilo isprave sa lažnim podacima

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Protiv pet osoba iz Podgorice i Rožaja podnesene su krivične prijave zbog sumnje da su počinili navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"Službenici ova dva odsjeka su sprovodeći navedene aktivnosti u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica u postupku skraćenog postupka dobrovoljnih likvidacija privrednih društava, protiv G.K. iz Peći osnivača firme „G&M “ d.o.o. Podgorica, I.M. iz Podgorice osnivača firme „PG Projekt“ d.o.o. Podgorica, E.Z. iz Rožaja osnivača firme „Dukat“ d.o.o Rožaje, S.R. iz Rožaja osnivača firme „Gladijator export-import“ d.o.o. Rožaje i protiv R.K. iz Rožaja osnivača firme „Abi Company“ iz Rožaja nadležnim tužilaštvima podnijeli krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinila pet krivičnih djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja", saopšteno je iz policije.

Oni su, kako se sumnja, ova krivična djela počinili na način što su u svojstvima osnivača privrednih društava naveli notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a zatim su takve izjavu sa neistinitim sadržajem upotrijebili prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 17.268 eura.