Podgorica: Krivične prijave protiv dvije osobe - Vijesti.me
PRIVREDNI KRIMINALITET

Podgorica: Krivične prijave protiv dvije osobe

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Shutterstock)

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv P.P. (62) iz Kolašina, nastanjenog u Podgorici, zbog sumnje da je počinio krivično djelo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

"On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što kao izvršni direktor „Otrantkomerc“ AD Ulcinj, u svojstvu jedinog akcionara „Lipska Pećina“, 20.05.2014. godine, pred notarom ovjerio izjavu neistinitog sadržaja u kojoj je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je „Lipska Pećina“ AD Podgorica imalo prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi, a koju je upotrijebio prilikom podnošenja zahtjeva za pokretanje dobrovoljne likvidacije preduzeća po skraćenom postupku. Uvidom u individualnu analitičku karticu utvrđeno je da Poreska uprava prema ovom privrednom društvu ima potraživanja u iznosu preko 8.000 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, krivična prijava podnijeta je protiv Lj.V. (61) iz Podgorice zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje i krivično djelo nadripisarstvo.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je Lj.V. krivično djelo lažno predstavljanje počinila na način što se u periodu od 20. aprila 2018. do 10. maja 2018. godine lažno predstavljala kao službeno lice – javni izvršitelj i uz naknadu se bavila pružanjem pravne pomoći, nakon što joj je prethodno dostavljena odluka o prestanku obavljanja izvršiteljske djelatnosti od strane Ministarstva pravde", piše u saopštenju policije.

Takođe, osumnjičena je, sumnja se, u periodu od godinu dana obavljala poslove javnog izvršitelja, iako joj je rješenjem Ministarstva pravde prestala djelatnost jer nije položila pravosudni ispit, što je bila obavezna po Zakonu o javnom izvršiteljima.

"Na taj način Lj.V. se, sumnja se, bez odgovarajuće stručne spreme uz naknadu bavila pružanjem pravne pomoći te je na taj način počinila krivično djelo nadripisarstvo", navode iz policije