Marko Gojčević uhapšen u Podgorici

Gojčević je, prema policijskoj evidenciji, bezbjednosno interesantna osoba. Sumnjiči se za pokušaj ubistva Edmonda Mustafe
21679 pregleda 0 komentar(a)
Predmeti pronađeni u pretresu, Foto: Uprava policije
Predmeti pronađeni u pretresu, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.11.2019. 14:09h

Marko Gojčević, navodni član jednog od barskih kriminalnih klanova, uhapšen je juče u podgoričkom naselju Zabjelo.

Policajci su kod Gojčevića pronašli nelegalan pištolj sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi.

Gojčević je, prema policijskoj evidenciji, bezbjednosno interesantna osoba. Sumnjiči se za pokušaj ubistva Edmonda Mustafe. Hapšen je više puta i navodno pripadao je klanu kojim je nekad rukovodio pokojni Armin Muša Osmanagić.

"Operativna grupa CB Podgorica je juče oko 13,00 časova u naselju Zabjelo u Podgorici kontolisala člana jedne organizovane kriminalne grupe iz Bara, M.G. (30) kod koga je tom prilikom pronađeno vatreno oružje – pištolj u ilegalnom posjedu sa uklonjenim fabričkim brojem i metkom u cijevi. Sprovodeći dalju kriminalističku obradu policijski službenici izvršili su blokadu naselja Zabjelo i u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom izvršili pretres tzv. štek stanova i drugih prostorija koje koristi M.G. na tri lokacije u Podgorici i Tuzima", saopšteno je iz Uprave policije.

Pretresom tih lokacija, dodaje se, policija je pronašla municiju, dva punjača ručnih radio stanica, zaštitni prsluk - pancir, dva mobilna telefona sa visokim stepenom kripto zaštite koji se koriste za enkriptovanu komunikaciju, pasoš na ime druge osobe "za koji se opravdano sumnja da je zloupotrebljivan u cilju sprovođenja kriminalnih aktivnosti", kao i novac u iznosu od oko 5.000 eura.

"M.G. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu sproveden VDT u Podgorici na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Policija će nastaviti sa sprovođenjem intenzivnih proaktivnih istražnih aktivnosti u odnosu na sve članove organizovanih kriminalnih grupa", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: