Podnijeta krivična prijava: Osumnjičeni da su oštetili Crnu Goru za oko 150 hiljada eura

Krivična prijava podnijeta protiv R.K. iz Budve i privrednog društva „Slac commerce“ d.o.o. iz Podgorice
17997 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Protiv R.K. (67) iz Budve i privrednog društva „Slac commerce“ d.o.o. iz Podgorice podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da su počinili krivično djelo zlo upotreba položaja u privrednom poslovanju.

Kako se sumnja, oni su oštetili Crnu Goru za oko 148.114 eura.

"Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su zajedno sa službenicima Centra bezbjednsoti Podgorica, u nastavku aktivnosti u okviru operativnog plana „Evazija” u dijelu koji se odnosi na nezakonitosti pravnih i fizičkih lica prilikom zapošljavanja radne snage iz inostranstva, odnosno neevidentiranja i neprijavljivanja nadležnim poreskim organima ugovora o zaključenom radnom angažmanu nerezidentne radne snage, podnijeli krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu protiv R.K. (67) iz Budve i privrednog društva „Slac commerce“ d.o.o. iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju", saopšteno je iz Uprave policije.

Izvršena je kontrola poslovanja preduzeća „Slac Commerc“d.o.o Podgorica k

"Postupajući na osnovu operativnih saznanja, u saradnji sa ODT Podgorica izvršena je kontrola poslovanja preduzeća „Slac Commerc“d.o.o Podgorica kojom prilikom je utvrđeno da je ovo privredno društvo čiji je osnivač i Izvršni direktor R.K. zloupotrebom svog položaja, u periodu od 2015. do 2019. godine pribavilo dozvole za privremeni boravak radi zaposlenja stranih državljana, koje je shodno Zakona o strancima, bilo u obavezi da u roku od osam dana prijavi na obavezno socijalno osiguranje i s tim u vezi, najmanje jednom u mjesecu izvrši obračun i isplatu zarade što nije učinio, čime je država Crna Gora pretrpjela imovinsku štetu u iznosu od oko 148.114 eura, zbog neuplaćenih poreza i doprinosa na strana lica koja su bila radno angažovana u „Slac Commerc“d.o.o. ", zaključeno je iz UP.

Bonus video: