Policajac je rekao: Prekinite, ubićete ga

"Dok je išao prema policajcima, jedan iz grupe policajaca, obratio se riječima: ‘Dođi pi..o’. Ivanović mu je odgovorio, skidajući ubrus sa glave, ovakvom mi psuješ …. Kada je došao među njih, zadobio je mnogo udaraca palicama, čizmama i rukama po čitavom tijelu"
16405 pregleda 29 komentar(a)
Čaka predvodi navijače “Budućnosti”, Foto: Luka Zeković
Čaka predvodi navijače “Budućnosti”, Foto: Luka Zeković

Vođa “Varvara” Aleksandar Čaka Ivanović, saopštio je juče da su policajci bez razloga počeli da tuku pripadnike te navijačke grupe, dok su se grlili sa igračima na atletskoj stazi neposredno nakon fudbalske utakmice “Budućnost” - “Sutjeska”.

On je juče saslušan u Istražnom zatvoru u Spužu, u prisustvu dva inspektora Odjeljenja za unutrašnju kontrolu MUP-a, sudije za istragu Osnovnog suda u Nikšiću Igora Đuričkovića i njegovog branioca, advokata Srđana Lješkovića.

Lješković je za “Vijest” prenio suštinu saslušanja iz pritvora.

“Na sva pitanja Ivanović je odgovorio onoliko koliko je mogao da se sjeti, jer povrede koje ima, sada su se manifestovale kroz vrtoglavicu, zato je onako kao kroz maglu ispričao čega se sjećao”.

Dodao je da je ispektore za kontrolu interesovalo kada je primio prvi udarac.

“Ivanović je rekao da su, kada je završena utakmica, fubaleri ‘Budućnost’i krenuli prema istočnoj tribini gdje su se nalazili navijači, da bi se, kao što to rade uvijek, zajedno se radovali. Tada je nekoliko mlađih navijača preskočilo ogradu i stigli su na atletsku stazu, a prošli su pored kordona policije i kroz zaštitare i zagrlili se sa igračima. Tada je trener Branko Brnović, radujući se, kazao da je titula blizu. Poslije minut, neko od policijskih službenika je počelo je da udara navijače. Kada je Ivanović kao jedan od najstarijih navijača, vidio da udaraju ove maloljetne navijače Budućnosti, nagnuo se preko zaštitne ograde i obratio se svojim navijačima da se vrate na tribune, a policiji da ih ne biju. Pritom, nije vrijeđao nikoga. Policijski službenici su se oglušili o ove riječi Ivanovića i nastavili su i dalje da ih udaraju”, prepričao je Lješković sadržinu Ivanovićeve izjave inspektorima za unutrašnju kontrolu.

Kazao je da je Ivanović rekao da je tada sišao sa tribina i ušao na atletsku stazu, kada je i osjetio miris hemijskih sredstava - moguće biber spreja ili suzavca.

“I tada je osjetio udarac u glavu. Inspektore je interesovalo da li je udarac primio na stadionu ili van njega. Ivanović je decidno odgovorio da je ovaj udarac u glavu primio na atletskoj stazi. Osim ovoga, primio je još nekoliko udaraca po tijelu dok je bio na atletskoj stazi. Na pitanje da li ga je neko udarao od momenta kada je on jednog od policajaca uhvatio za noge i obalio, i nakon što su ga odvojili, Ivanović je kazao da ga niko nije udarao na stadionu do izlaska”.

Lješković je rekao da je njegov klijent kazao da je potom sproveden u autobus sa navijačima, udaljen desetak metara od ulaza na stadion.

“Dok su ga dvojica policajaca uvodila u autobus, treći ga je udario palicom u donji dio leđa. Nakon toga, policija upotrebljava hemijska sredstva i palice na one koji su se nalazili na ulaznim vratima od autobusa. Nakon toga, policajci se udaljavaju od autobusa i čuje kako mu neko od policajaca kaže: ‘Ivanoviću izađi’. On je poslušao policijsko naređenje. Izašao je iz autobusa sa namjerom da smiri situaciju i da se obrati nekom od policijskih starješina. Dok je išao prema policajcima, jedan iz grupe policajaca, obratio se riječima: ‘Dođi pi..o’. Ivanović mu je odgovorio, skidajući ubrus sa glave, ovakvom mi psuješ …. Kada je došao među njih, zadobio je mnogo udaraca palicama, čizmama i rukama po čitavom tijelu. Od tih udaraca je pao na zemlju i čuo je kada je jedan od policajaca rekao: ‘Prekinite, ubićete ga’. Nakon tih riječi, oni prestaju da ga udaraju”, naveo je Lješković riječi Ivanovića.

Bonus video: