Policajcima će suditi Rade Ćetković

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović ranije je prihvatila nagodbu trojice policajaca Mladena Vujovića, Slavka Furtule i Marka Stojanovića koji su se dogovorili da robijaju po dva i po mjeseca
3202 pregleda 7 komentar(a)
Dvojici se sudi za zlostavljanje: Sa snimka, Foto: Printscreen
Dvojici se sudi za zlostavljanje: Sa snimka, Foto: Printscreen

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković sudiće dvojici policajaca Vukomanu Marašu i Milošu Bečanoviću optuženima za zlostavljanje tri mladića u centru Podgorice u februaru prošle godine.

Sutkinja Larisa Mijušković Stamatović ranije je prihvatila nagodbu trojice policajaca Mladena Vujovića, Slavka Furtule i Marka Stojanovića koji su se dogovorili da robijaju po dva i po mjeseca.

Kako Maraš i Bečanović nijesu prihvatili nagodbu i tražili da im se sudi, sutkinja Mijušković Stamatović tražila je izuzeće iz predmeta, a predsjednik suda Zoran Radović je taj zahtjev prihvatio.

"Predmetom je istog dana zadužen sudija Rade Ćetković. Naime, ovaj predmet je formiran protiv okrivljenih V.M. i M.B. zbog tri krivična djela zlostavljanje iz člana 166a Krivičnog zakonika Crne Gore", potvrdila je "Vijestima" portparolka tog suda Anja Krkeljić Milić.

Za to krivično djelo predviđena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, ukoliko ga je izvršilo službeno lice u vršenju službe.

Punomoćnik oštećenih mladića advokat Lazar Aković rekao je "Vijestima” ranije da se neće žaliti na presudu kojom je prihvaćena nagodba, jer su policajci izrazili kajanje i izvinili se oštećenima, te da se nada da će ova kazna biti dovoljno upozorenje svim policajcima da se profesionalno odnose prema svom poslu.

Da su se izmirili svjedoči i njihovo ponašanje u sudu, kada su se mladići, nakon prihvatanja sporazuma, izljubili sa policajcima koji su ih tukli.

Službenici Interventne jedinice su optuženi da su 16. februara pretukli J.B., S.N. i M.D. Nakon što su mediji objavili snimak prebijanja koje su zabilježile sigurnosne kamere, tužilaštvo je pokrenulo postupak, a početak suđenja se odgađao četiri puta zbog pregovora sa tužilaštvom.

Na snimku se vidi kako policajci rukama i nogama tuku trojicu mladića.

Policajci, međutim, tvrde da su ih mladići provocirali, vrijeđali i oglušili se o policijska naređenja.

Bonus video: