Policija o incidentu u Skupštini: Primijenjena sredstva prinude u skladu sa zakonom

"Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore, a na zahtjev predsjedavajućeg Parlamenta za intervenciju policije usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj Sali, u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica su privedena 22 lica, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta. U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru"
6210 pregleda 1 komentar(a)
Printscreen, Foto: Sinoć u Skupštini Crne Gore
Printscreen, Foto: Sinoć u Skupštini Crne Gore

Uprava policije saopštila je jutros da je policija tokom noći i incidenta u Skupštini Crne Gore postupala u skladu sa zakonom i primijenila sredstva prinude u skladu sa zakonskim ovlašćenjima.

U Skupštini Crne Gore sinoć je došlo do velikog incidenta, nakon odbijanja amandmana Mitropolije crnogorsko-primorske na predloženi Zakon o slobodi vjeroispovijesti, koje je u skupštinsku proceduru stavio Demokratski front.

Glasovima vladajuće većine i SDP-a sinoć je usvojen Zakon o slobodi vjeroispovijesti.

"Nakon incidenta u Skupštini Crne Gore, a na zahtjev predsjedavajućeg Parlamenta za intervenciju policije usljed eskalacije dešavanja u plenarnoj Sali, u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica su privedena 22 lica, od kojih je 17 poslanika Demokratskog fronta. U prostorijama Skupštine policija je izvršila uviđaj i izuzela tragove sa lica mjesta i konstatovala oštećenja na inventaru", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je nakon ocjene dokaza naložio da se uhapse poslanik Demokratskog fronta (DF) Milun Zogović zbog sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti i poslanici DF Andrija Mandić i Milan Knežević zbog sumnje da su počinili krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

"Ova lica će biti privedena nadležnom tužiocu uz krivične prijave. Protiv ostalih privedenih lica biće pokrenuti prekršajni postupci zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Policija će narednih dana pratiti aktuelna dešavanja i postupati efikasno u skladu sa zakonskim ovlašćenjima u interesu bezbjednosti svih građana", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: