Policija tvrdi da zna identitet osobe koja je ubila Šćepana Roganovića

Policija podnije više krivičnih prijava zbog likvidacije Novljanina 13. gebruara
8024 pregleda 0 komentar(a)
Sa mjesta ubistva, Foto: Radio Herceg Novi
Sa mjesta ubistva, Foto: Radio Herceg Novi

Policija traga za M. B. koji je 13. februara ispalio hice u Novljanina Šćepana Roganovića, ali i za I. G. koji je tog dana javljao kretanje tridesetsedmogodišnjaka.

Iz Uprave policije saopštili su da su, u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, M.B. osumnjičili da je počinio krivično djelo teško ubistvo, krivično djelo stavaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pojasnili su da se I.G. tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije.

"Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju".

Iz UP je saopšteno da su, preduzimajući tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju teškog ubistva Roganovića 13. februara 2020. godine, došli do sumnje da je Novljanin Krsto Vujić (42) tokom 2019. formirao kriminalnu grupu koju su činili Miloš Đuričković, M.B, I.G, i druga za sada neidentifikovana lica - a koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela protiv života i tijela.

"Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 09,05 časova, na stepeništu Sima Matavulja prišao oštećenom Š.R. i iz pištolja marke 'Crvena zastava' cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu. Nakon izvršenog djela M.B. se, sumnja se, trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke „Piaggio" sačekao K.V. poslije čega se se motociklom udaljili u pravcu mjesta Sasovići, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela. M.B. i K.V. su se nakon toga uadljili u mjestu Zlenika gdje su imali iznajmmljeni stan", piše u saopštenju.

Policija tvrdi da je I.G. pratio kretanje Roganovića i o tome, kriptovanim telefonom obavještavao Vujića.

On je bio zadužen i za nabavku motocikla, koji je 2018. godine ukraden u Španiji, a koji su koristili u ubistvu.

"Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao K.V. i M.B.

Osumnjičeni M.Đ. je lišen slobode 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz kriivčnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu.

Službenici Uprave policije u kordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju teškog ubistva Š.R.",saopštila je policija.

Bonus video: