Policija u Nikšiću i Plužinama oduzela oružje, municiju, eksplozivna sredstva...

Nikšićka policija pretresala 15 lokacija koje koristi 12 bezbjednosno interesantnih lica
3032 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Nikšićka policija pretresala je, u cilju pronalaska vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija u ilegalnom posjedu kod građana, stan i druge prostorije na tri lokacije u Plužinama koje koriste S.J. (47) i D.J. (51) iz Plužina.

"Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: revolver „Zastava”, pušku M – 48, lovačku pušku, 1053 komada municije različite vrste i kalibra, više pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je eksploziv, težine oko 3 kg, dva okvira od pištolja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Takođe, nikšićka policija je, sprovodeći aktivnosti usmjerene na pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa, pretresala 15 lokacija koje koristi 12 bezbjednosno interesantnih lica.

"Prilikom pretresa objekata na ovim lokacijama policijski službenici su pronašli i oduzeli: 147 komada električnih detonirajućih kapisli, 60 komada usporivača za miniranje, 100 metara detonirajućeg štapina, oko 50 metara sporogorećeg štapina, dvije mašinice za ispaljivanje mina, 48 komada municije različitog kalibra, vozilo marke „Audi“, 14 mobilnih telefona od kojih su tri sa kripto zaštitom, četiri nosača sim kartica i lap – top", navodi se u saopštenju policije.

O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovni državni tužilac u Nikšiću. Oduzeti predmeti biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Bonus video: