Policija u više akcija u Podgorici oduzela oružje, municiju, marihuanu, kokain...

7779 pregleda 3 komentar(a)
Pronađeni predmeti, Foto: Uprava policije
Pronađeni predmeti, Foto: Uprava policije

Podgorička policija je uhapsila dvije osobe, a protiv jedne koja se nalazi u ZIKS-u podnijela krivičnu prijavu nakon što je pretresima na više lokacija pronađeno 13 komada oružja, patrone, marihuanu, kokain, ekstazi i sredstva komunikacije

"Pretresom strana i drugih prostorija koje koristi Lj.Đ. (46) policija je pronašla i oduzela 10 pušaka i pet mobilnih telefona. Pretresom lokacija koje koristi I.J. (49) i Đ.J. (73) policija je pronašla i od I.J. oduzela dva pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga skank težine oko 40 grama, dok je od Đ.J. policija oduzela pištolj marke CZ M57 cal. 7,62 i pušku u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. Oduzeti predmeti će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Izvršeni su pretresi i prostorija koje koriste L.D. (47) i V.D. (51)", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da je pretresom prostorija koje koristi D.G. (29) pronađeno i oduzeto jedno veće i devet manjih pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je marihuna ukupne težine oko 1,09 kg, pakovanje sa sadrajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je kokain težine oko 12,7 grama i 205 komada tableta ekstazi.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su pronađene opojne droge bile namijenjene tzv. uličnoj prodaji. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici. D.G. je lišen slobode i biće priveden nadležnom tužiocu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", dodaje se u saopštenju.

Pretresom lokacije koju koristi 21-godišnji E.R. pronađena je i oduzeta marihuana težine oko 1,5 kg.

U saopštenju se dodaje da je policija u prethodnom periodu pretresom lokacije koju koristi E.R. pronašla i oduzela četiri automatske puške, automatski pištolj - škorpion i pištolj i on je tada uhapšen zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivčnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

E.R. se nalazi u Istražnom zatvoru ZIKS-a i policija je podnijela nadležnom tužiocu krivičnu prijavu protiv njega zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osim toga, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi Đ.Lj. (47) pronašli i oduzeli lovačku pušku bez serijskog broja u ilegalnom posjedu i 18 patrona za lovačku pušku. Đ.Lj. je lišen slobode i biće priveden nadležnom državnom tužiocu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", zaključuje se u saopštenju policije.

Bonus video: