Popović: Ubistva na Cetinju posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa

"Ja, kao načelnik Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, osjećam punu moralnu i profesionalnu odgovornost" kazao je Popović i pozvao državne organe da daju odgovore kroz efikasne krivično – pravne i druge postupke i oštriju kaznenu politiku prema bezbjednsono interesantnih lica i članovima organizovanih kriminalnih grupa
20939 pregleda 20 komentar(a)
Rukovodilac OB Cetinje: Igor Popović, Foto: Filip Roganović
Rukovodilac OB Cetinje: Igor Popović, Foto: Filip Roganović

Ubistva Cetinjana Andrije Gazivode i Petra Muhadinovića su posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa.

To je saopštio načelnik cetinjske policije Igor Popović u lokalnom parlamentu.

"Ističem da su i ova dva ubistva posljedica sukoba organizovanih kriminalnih grupa. Ovom prilikom napominjem da su nosioci aktivnosti u borbi protiv svih oblika organizovanog i teškog kriminala u operativnom, istražnom i procesnom smislu, nadležni specijalizovani sektor u Upravi policije i Specijalno državno tužilaštvo u tužilačkoj organizaciji, kao i druge organizacione cjeline Uprave policije na lokalnom i državnom nivou u preventivno kontrolnom smislu", kazao je Popović.

Andrija Gazivoda ubijen je 17. februara na Cetinju, a deset dana kasnije u sred bijela dana aktiviran je eksploziv ispod automobilaMuhadinovića koji je na mjesto ostao mrtav.

Dodaje da su svi kapaciteti Uprave policije, nakon počinjenih krivičnih djela, angažovani na identifikaciji počinioca ovih djela.

"Ja, kao načelnik Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, osjećam punu moralnu i profesionalnu odgovornost, ali takođe, ovom prilikom pozivam sve državne organe, shodno nadležnostima i ovlašćenjima da prepoznaju izazove i rizike koje nosi sa sobom organizovani kriminal i da daju odgovore kroz efikasne krivično – pravne i druge postupke i oštriju kaznenu politiku prema bezbjednsono interesantnih lica i članovima organizovanih kriminalnih grupa ali i povratnicima u izvršenju teških krivičnih djela".

Popović je dodao da su preduzimaju sve neophodne mjere i radnje, u skladu sa zakonom, službenici Uprave policije uputili inicijative Prijestonici, organima lokalne samouprave Prijestonice, za postavljanje adekvatnog video nadzora na ključnim lokacijama, radi efikasnijeg i boljeg stanja bezbjednosti u gradu.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti će sa drugim sektorima Uprave policije preduzimati sve preventivne aktivnosti na suzbijanju organizovanog kriminala, kao i drugih djela, kojima se narušava bezbjednost, kako bi građani uživali što veći stepen sigurnosti i povjerenja u institucije sistema", poručio je Popović.

Bonus video: