Poreznici pušteni nakon saslušanja kod tužioca

Oni su osumnjičeni da su dio kriminalne grupe koja je duže prala novac i tajila porez
9571 pregleda 15 komentar(a)
Privođenje na saslušanje zbog utaje poreza, Foto: Luka Zeković
Privođenje na saslušanje zbog utaje poreza, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.07.2019. 08:41h

Četiri poreska inspektora koja su juče privedena u akciji Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su dio kriminalne grupe koja je duže prala novac i tajila porez, Nevenka Đurović, Slavojka Savić, Brano Magdalinić i Milijana Radonjić. pušteni su kućama nakon sinoćnjeg saslušanja, saznaju “Vijesti”.

Prema saznanjima "Vijesti", inspektori su se jutros vratili redovnim radnim aktivnostima, a od ishoda postupka koji se vodi pred nadležnim organima zavisiće i eventualne mjere Poreske uprave prema pomenutim službenicima.

Inspektori Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu SDT-a juče su uhapsili ukupno 14 lica među kojima i vlasnike nekoliko preduzeća preko kojih su osumnjičeni navodno prali novac.

Lisice na ruke stavljene su vlasnicima firmi “A Cop” i “PS gradnja” Bojanu i Ivanu Petričeviću, a policija traga za njihovim bratom Dejanom. Juče su uhapšeni i vlasnik firme “Mićoni” Miloš Mlađenović, preduzeća “Viner Co” Saša Jokić,Ivan Vuković, S. V., P. M. i V. M.

Povezani članci

31. Jul 2019.

Fiktivnim fakturama izvlačili milione?

Specijalno državno tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenjeDejana Lakića, koji je u bjekstvu. Osim stvaranja kriminalne organizacije Đurovićevu, Magdalinića, Radonjićevu, Savićevu, trojicu Petričevića, Jokića, Lakića i Vukovića tužioci Milivoja Katnića sumnjiče da su učinili i krivično djelo prevara u produženom trajanju.

Bonus video: