Porodica Đurišić: Zbog trenutne situacije privremeno obustavljamo odbranu svoje imovine

Đurišići objašnjavaju da su, u dogovoru sa svojim pravnim zastupnikom, zbog pandemije koja je pogodila i Crnu Goru, odlučili "da do prestanka te opasnosti pokažu viši nivo razuma i odgovornosti od gradonačelnika Podgorice"
9083 pregleda 3 komentar(a)
Vanja Đurišić u razgovoru sa službenicima Komunalne policije, Foto: Screenshot
Vanja Đurišić u razgovoru sa službenicima Komunalne policije, Foto: Screenshot

Sudski postupci koje porodica Đurišić vodi sa Glavnim gradom, "zbog otimanja naše imovine, u dijelu Jerevanske ulice" u završnoj su fazi pred prvostepenim sudom.

To je dan nakon hapšenja sedam članove porodice Đurišić, saopštila ta podgorička familija, najavljujući krivične prijave protiv gradonačelnika Podgorice Ivana Vukovića, direktora "Čistoće" Andrije Čađenovića, ali i svih koji su juče bili na njihovom imanju.

"Svi dokazi su izvedeni i za 16. april je planirano zaključenje rasprave i donošenje presude u slijedećih 30 dana, nakon što sudski vještak konačno precizira visinu naknade. Čak i u uslovima vanrednog političkog pritiska na sudstvo, to će biti prilika da se javnost uvjeri u dubinu laži kojom gradonačelnik (Ivan) Vuković zasipa javnost, iako su mu poznati svi dokazi nepočinstava koje su njegova i prethodne administracije našeg grada činile i čine našoj porodici dovodeći u opasnost sve nas", piše u saopštenju.

Krajnjim i očajničkim potezom oni su nazvali "jučerašnju predstavu brutalnog nasilja i bezakonja organa države i lokalne vlasti na njihovoj imovini".

"Suludi, neodgovorni i nažalost svih nas, prvi čovjek grada, poslao je u nekolka navrata više desetina pripadnika gradske čistoće, komunalne policije i uniformisanih i neuniformisanih pripadnika CB Podgorica, da izvrše napad na našu imovinu, sa ciljem da iskoriste virus koji trenutno hara svijetom, pa i kod nas i uklone ogradu od guma kojom je, tokom proteklih 755 dana, obilježena naša imovina koju Alibaba na čelu Glavnog grada sa svojim razbojnicima pokušava da nam otme bez naknade na koju ih zakoni ove države obavezuju. Juče je, u tri nasrtaja na nas i našu imovinu, 7 članova naše porodice, uključujući maloljetne, lišeno slobode".

Saopštili su i da su hapsili u odsustvu valjanih pravnih razloga da ih udalje sa njihove imovine, ali i da su najmlađi članovi njihove porodice i dalje u pritvoru zbog navodnog "nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti iz čl 287 krivičnog zakonika Crne Gore".

"Vanja i Danijela Đurišić su počinili ovaj 'kriminal', boraveći u kamp prikolici na svojoj imovini i suprostavivši se sa Savom Đurišićem, u pet sati izjutra gomili od petnaestak pripadnika policije, komunalne policije i radnika 'Čistoće' , ojačanih lokalnim kriminalcima kao tjelohraniteljima. Kršeći sve pravne propise i ustavna prava i slobode i ugrožavajući naše zdravlje, ta gomila bez ikakve zaštitne opreme lišila je slobode nas troje Đurišića 'okupljenih' na svojoj imovini u pet sati ujutro i mehanizacijom uklonila ogradu od guma sa imanja Đurišića. Kada su, nekoliko sati nakon toga, naša djeca stala u zaštitu imovine svojih roditelja, puštena je na njih nova gomila jednako neodgovornih pripadnika istih 'institucija' vlasti. Našoj maloljetnoj kćerki i dvojici sinova određen je tužilački pritvor do 72 sata dok se gradonačelnik Vuković, plaćen i našim novcem, baškari kući sa svojom porodicom. Iako smo dio velikog broja građana koji nema povjerenje u crnogorsko pravosuđe podnijećemo krivične prijave protiv Ivana Vukovića i Andrije Čađenovića, kao odgovornih za jučerašnji razulareni nasrtaj na nas i našu imovinu, kao i protiv svih NN lica, njihovih poslušnika koji su izvršili to nasilje uz zloupotrebu nesreće izazvane pandemijom korona virusa i nasuprot propisanim mjerama zaštite građana Crne Gore od korona virusa", piše u saopštenju.

Đurišići objašnjavaju da su, u dogovoru sa svojim pravnim zastupnikom, zbog pandemije koja je pogodila i Crnu Goru, a čije je razorne posljedice nemoguće predvidjeti, odlučili da do prestanka te opasnosti pokažu viši nivo razuma i odgovornosti od gradonačelnika Podgorice:

"I da privremeno obustavimo odbranu svoje imovine od nasilnika. Vidimo se potom. I u sudu i u Jerevanskoj", poručila je porodica Đurišić.

Bonus video: