Potvrđena presuda Petriću i Radeviću: Zatvorske kazne zbog prebijanja Tomkića

Savović je je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica. On je u međuvremenu uhapšen u Španiji zbog krivičnog djela koje je tamo počinio
3207 pregleda 0 komentar(a)
Tomkić sa Vučinović, i Nuhodžićem, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore
Tomkić sa Vučinović, i Nuhodžićem, Foto: Vlada Crne Gore, Vlada Crne Gore

Viši sud u Bijelom Polju potvrdio je prvostepenu presudu beranskog Osnovnog suda kojom su Novak Petrić (19) i Miloš Radević (25) iz Berana osuđeni na godinu i devet, odnosno godinu i sedam mjeseci zatvora zbog toga što su krajem februara u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića.

Njima je sudjeno zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

“Iz drugostepene odluke proizilazi da je prvostepeni sud u zakonito sprovedenom postupku potpuno i pravilno utvrdio sve odlučne činjenice i na tako utvrđeno činjenično stanje pravilno primijenio Krivični Zakonik” – saopšteno je iz PR službe Osnovnog suda u Beranama.

Aleksandar Savović
Aleksandar Savović(Foto: Facebook)

U oktobru su postale pravosnaćne i dvije presude od ukupno godinu i devet mjeseci protiv njihovog prijatelja Aleksandra Savovića (21) zbog toga što je zapalio radnju Igorove supruge, a zatim i zbog toga što je im je upućivao prijetnje preko društvenih mreža.

Savović je je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica. On je u međuvremenu uhapšen u Španiji zbog krivičnog djela koje je tamo počinio.

Slučaj Tomkić talasao je crnogorsku javnost krajem marta i polovinom aprila ove godine. Dok su premijer Marković i njegovi ministri, kao i poslanik Adrijan Vuksanović iz HGI, tvrdili da je slučaj nacionalistički jer je Tomkić Hrvat, iz lokalne uprave u Beranama su ponavljali da se radi o bezbjednosnom pitanju i kriminalu.

Roditelji mladića koji su osuđeni demantovali su da slučaj ima bilo kakve veze sa tim što je Igor Hrvat.

Tomkić je oglasio na prodaju kuću u naselju Dolac, jer se, kako je kazao, situacija nije promijenila na bolje i da se on još uvijek ne osjeća bezbjednim.

Ranije je izjavio da nije imao problema sve dok se 2016. godine nije vratio iz Njemačke gdje mu je odbijen zahtjev za azil, i kada je zakupio kiosk.

Tada je, kako je rekao, lokalna banda iz tog naselja počela da ga reketira i uznemirava, na, kako je izjavio, nacionalističkoj osnovi.

Bonus video: