Lokalizovan požar u Humcima, velika šteta na zgradi

10711 pregleda 0 komentar(a)
Vatrogasci na terenu
Vatrogasci na terenu
Ažurirano: 23.02.2019. 11:52h

Vatrogasci su uspjeli da lokalizuju požar u nikšićkom naselju Humci, koji je pričinio znatnu materijalnu štetu. Na sreću, niko stanara zgrade nije povrijeđen.

Prema riječima Veselina Gardaševića, komandira Službe zaštite i spasavanja, brzom intrvencijom vatrogasaca spriječeno je širenje požara.

"U 10,35 nam je javljeno da gori zgrada u ulici 18. septembar. Angažovali smo cijelu smjenu, da bi dodatno uključili još vatrogasaca tako da je u gašenju požara učestvovalo oko 30 vatrogasaca i petoro vozila. Radi se o složenom požaru koji je zahvatio krovnu konstrukciju, a gašenje je dodatno otežavao jak vjetar. Vatrogasci su brzom intrrvencijom uspjeli da presjeku požar i spriječe njegovo širenje tako da bi šteta bila mnogo veca da nijesu blagovremeno reagovali', kazao je Gardašević.

Gardašević je kazao da ne pamti ovako jak vjetar na području nikšićke opstine, da su sve ekipe na terenu i da su do podne imali više od deset intervencija

"Spremao sam se za posao kada je supruga rekla da nesto pucketa u dimnjaku i da sumnja da se zapalio. Izašao sam vani i vidio veliki dim i vatru na krovu. Utrčao sam u kucu, probudio sina i njemu i ženi rekao da izađu vani. Vidio sam da su i komsije izašle. Srećom vatrogasci su brzo došli", kazao je Ljubo Dragićević.

Zgrade u Humcima su useljene 1995. godine

Bonus video: