Požar u Nikšiću: Izgorjelo potkrovlje porodice Tešović

"Čuo sam neko varničenje i na ćošku vidio da izbija dim. Lupao sam komšiji kome su u tom trenutku u stanu bili majka i troje djece, dok su on i supruga bili kod ljekara", kazao je Milić
10983 pregleda 10 komentar(a)
Požar u kući Tešovića, Foto: Svetlana Mandić
Požar u kući Tešovića, Foto: Svetlana Mandić

U požaru koji je jutros izbio u stanu Duška Tešovića, na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću, pričinjena je velika materijalna šteta.

Izgorjelo je potkrovlje porodice Tešović i komplet pokućstvo u njemu, ali je brzom intervencijom vatrogasaca sprijeceno dalje širenje požara kako na ostale prostorije, tako i na druge stanove, jer u pomenutoj kući ima šest stanova.

Požar Nikšić
Požar Nikšić(Foto: Svetlana Mandić)

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja, Veselina Gardaševića, za požar im je javljeno u 7:40 i na teren je izašlo troje vozila i kompletna smjena, da bi kasnije poslao još jednu ekipu, tako da je gašenju požara učestvovalo oko 30 vatrogasaca.

"Kada smo stigli požar je već bio u razbuktaloj fazi i zahvatio je krovnu konstrukciju i potkrovlje. Gašenje je trajalo oko 50 minuta i brzom intervencijom smo uspjeli da spriječimo širenje požara i na ostale stanove', kazao je Gardašević. Komšija Tešovića koji je prvi primjetio vatru i alarmirao i vatrogasce, ali i porodicu Tešović, Veljko Milić kazao je da je njegov pas, koji je bio vani, počeo da grebe po vratima i da je zbog toga izašao vani.

Požar Nikšić
Požar Nikšić(Foto: Svetlana Mandić)

"Čuo sam neko varničenje i na ćošku vidio da izbija dim. Lupao sam komšiji kome su u tom trenutku u stanu bili majka i troje djece, dok su on i supruga bili kod ljekara", kazao je Milić. Kako je istakao da vatrogasci nijesu brzo intervenisali sigurno bi i ostali stanovi bili zahvaćeni vatrom.

"Da se malo zakasnilo sve bi izgorjelo. Minuti su bili u pitanju", kazao je Milić.

Bonus video: