Pravni fakultet: Komisija nije odgovorna što je nalaz pokazao da rad profesorice nije autentičan

Naglašavaju da bi za ugled Pravnog fakulteta bilo mnogo povoljnije da je nalaz Komisije pokazao da je rad Lakićević Đuranović bio autentičan
4133 pregleda 8 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović
Pravni fakultet, Foto: Boris Pejović

Pravni fakultet je saopštio da je legitimno pravo suspendovane koleginice Bojane Lakićević Đuranović da se u krivičnom postupku, koji se protiv nje vodi, brani na svaki način za koji smatra da joj može ići u prilog. Isto tako, kako su kazali, legitimno je i pravo njenog branioca da pokuša na svaki mogući način izdejstvovati da njegov klijent izbjegne krivično-pravnu odgovornost.

Međutim, napominju da su dužni da reaguju kada se to radi tako što se najavljuje pripremanje postupka protiv Komisije Pravnog fakulteta, pa se na taj način fokus sa krivičnog predmeta pokušava usmjeriti na Pravni fakultet.

"Naime, upravo da bi se preduprijedile ovakve situacije, kao i da ne bi bilo sumnje u utvrđeno činjenično stanje, sačinjen je i audio zapis izjave studenta Đorđija Drinčića koja je data Komisiji, a što je prethodno i predočeno Drinčiću. Ukoliko je za potrebe dokaznog postupka i otklanjanje bilo kakvih sumnji taj audio zapis potreban sudu podrazumijeva se da ćemo ga učiniti dostupnim. Što se tiče izvještaja koji je Komisija Pravnog fakulteta sačinila po nalogu Senata UCG u nadležnosti je sudskih instanci da utvrde njegovu podobnost za upotrebu u krivičnom postupku i u odnosu na to možemo samo ustvrditi da je prema prelaznim i završnim odredbama Zakona o akademskom integritetu Komisija bila nadležna za njegovo sačinjavanje", saopšteno je iz Pravnog fakulteta.

Naglašavaju da bi za ugled Pravnog fakulteta bilo mnogo povoljnije da je nalaz Komisije pokazao da je rad Lakićević Đuranović bio autentičan.

"Međutim, za to što je nalaz drugačiji nije odgovorna Komisija", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: