Predrag Mirotić pregovara o priznanju krivice

Advokat Damir Lekić je na početku suđenja kazao da je usmeno razgovarao sa tužiteljkom Anom Radović i da će pokušati da postignu sporazum o priznanju krivice. Zbog toga je, između ostalog, i tražio odlaganje ročišta. Rabernovićeva je naredno ročište zakazala za 22. januar
7687 pregleda 1 komentar(a)
Automobil osumnjičenih za pljačku pumpe
Automobil osumnjičenih za pljačku pumpe

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović odložila je juče suđenje Predragu Mirotiću, kako bi njegov pravni zastupnik Damir Lekić pokušao sa tužilaštvom postići sporazum o priznanju krivice.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici tereti Mirotića da je prevario preduzeće “Tehno Lux” da mu isporuče četiri klima uređaja, vrijednosti oko 2.000 eura, čime je počinio krivično djelo - razbojništvo. Prema optužnici, neovlašćeno je pristupio mejlu drugog preduzeća i tražio ponudu od podgoričke kompanije “Tehno Lux”, a nakon što je dobio ponudu, poslao im je sa iste mejl adrese lažnu potvrdu da je taj iznos uplaćen, zbog čega su mu četiri klime isporučene istog dana.

Lekić je na početku suđenja kazao da je usmeno razgovarao sa tužiteljkom Anom Radović i da će pokušati da postignu sporazum o priznanju krivice. Zbog toga je, između ostalog, i tražio odlaganje ročišta. Rabernovićeva je naredno ročište zakazala za 22. januar.

Protiv Mirotića, kojeg su juče doveli iz spuškog zatvora, trenutno se vodi i postupak pred Višim sudom zbog sumnje da je bio dio grupe, koja je prijeteći pištoljem radnicima, opljačkala benzinsku pumpu “Montenegro petrol” u Podgorici...

Bonus video: