Prekinut postupak po tužbi Đukanovića protiv Atlas banke

Đukanović u drugom postupku, koji još nije zakazan, traži od Kneževića da mu plati pola miliona eura odštete zbog povrede časti i ugleda”...
13981 pregleda 16 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 25.05.2019. 15:53h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović moraće da sačeka početak postupka u kome traži da se ponište svi dokumenti kojima je odbjegli biznismen Duško Knežević navodno vraćao njegove dugove imovinom svojih firmi.

Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda Tamara Šuković je odlučila da obustavi postupak u odnosu na tuženu Atlas banku, koja je u međuvremenu otišla u stečaj.

"Sud je dana 15.5.2019. godine donio rješenje kojim se obustavlja postupak u ovoj pravnoj stvari u odnosu na tuženog I reda A.B.A.D.P. Istog dana, sud je donio rješenje kojim se utvrđuje prekid postupka u ovoj pravnoj stvari, te određuje da će se postupak nastaviti kada stečajni sud ukine moratorijum”, odgovorila je “Vijestima” portparolka tog suda Anja Krkeljić Milić.

Đukanović je u februaru podnio dvije tužbe tom sudu, tvrdeći da njegov dug prema Atlas banci ne postoji, iako je isti taj dug isplatio banci, nakon što su “Vijesti” i CIN CG objavili da je predsjednik imao otvorene račune u Kneževićevoj banci, na kojem je gomilao hiljade eura duga, koje je kasnije pokrivao Knežević.

U drugom postupku, koji još nije zakazan, traži od Kneževića da mu plati pola miliona eura odštete zbog povrede časti i ugleda.

CIN CG i “Vijesti” krajem januara objavili su da je Đukanović u Atlas banci imao račun bez limita i VIP revolving karticu sa koje je plaćao račune, ali nikada nije platio dug toj banci.

Račun od 16.000 eura platio je Knežević u februaru 2017. godine imovinom svojih firmi, piše u dokumentima.

Đukanović, međutim, tvrdi da za dug nije znao, niti je o njemu od banke ikada obavještavan i da zbog toga nije nikome mogao ni dati odobrenje da ga u njegovo ime izmiri.

Nakon toga, ipak je Atlas banci platio dug, tvrdeći da on u stvari ne postoji i da će tužiti banku i Kneževića.

I dok Đukanović u tužbi ističe da nije bio obaviješten o dugu, u odgovoru na tužbu Atlas banke se ističe da postoje nesporni dokazi da je on odbijao da izmiri svoje obaveze prema banci.

Bonus video: