Pretresi u Podgorici: Oduzet novac, oružje, automobili...

Inspektori Sektora kriminalističke policije, uz podršku pripadnika Posebne jedinice policije od jutros obavljaju pretrese na 18 lokacija
13932 pregleda 7 komentar(a)
Oduzeto oružje i automobili, Foto: Uprava policije
Oduzeto oružje i automobili, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 22.02.2019. 14:14h

Policija je oduzela novac, oružje i automobile prilikom pretresa stanova i drugih prostorija navodnih članova organizovanih kriminalnih grupa koji još traju u Podgorici.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", inspektori Sektora kriminalističke policije, uz podršku pripadnika Posebne jedinice policije od jutros obavljaju pretrese na 18 lokacija.

U akciji je uhapšeno pet osoba.

Navodi se da je akcija započeta rano jutros na području Podgorice i Danilovgrada.

U pretresima su pronađeni i oduzeti automatska puška, dva pištolja, veća količina municije za pištoljsko i automatsko vatreno oružje, veći broj telefona sa kriptovanom zaštitom i veća količina dragocjenosti i skupocjenih satova bez utvrđenog porijekla. Oduzeta su tri skupocjena vozila, od kojih su dva vozila marke „Range Rover” i jedno vozilo marke „Mercedes”. Precizira se da su službenici podnijeli Izvještaj kao dopunu krivične prijave i nadležnom državnom tužiocu u ODT u Podgorici na dalju nadležnost sproveli M.M. (30), N.S. (23), D.R. (35) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, na štetu A.Š. iz Podgorice.

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A.K. (27), koji je u bjekstvu, i za njim je raspisana potjerica.

Sumnja se da su se oni dovezli do kuće A.Š. i potom u dvorištu aktivirali improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, usljed čijeg dejstva su nastala vidna oštećenja na porodičnoj A.Š, a potom su pobjegli.

Osim njih, službenici su uhapsili i H.K. (36) i S.M. (18) iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oružje, municija i druge stvari i predmeti koju su oduzeti tokom današnjih pretresa biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Dalja kriminalistička obrada je u toku.

Bonus video: