Radovanić: Izjava Medenice neprimjerena, dužna da se izvini

744 pregleda 0 komentar(a)
Radovanić, Foto: Savo Prelević
Radovanić, Foto: Savo Prelević

Izjavu predsjednice Vrhovnog suda, Vesne Medenice da “Evropska komisija pravi opstrukcije preko IPA sredstava i da želi našminkati crnogorske sudove i da će se crnogorsko sudstvo izboriti sa organizovanim kriminalom i Evropskom komisijom”, u Građanskom pokretu URA smatraju neodmjerenom i skandaloznom.

Generalni sekretar te stranke Mileta Radovanić kaže da najmanje što može učiniti predsjednica Vrhovnog suda jeste izvinjenje crnogorskoj javnosti i Delegaciji EU u Crnoj Gori.

“Stavljati u isti kontekst organizovani kriminal i institucije EU je u najmanju ruku neprimjereno, i to posebno kada dolazi od gospođe koja je na čelu visoke državne institucije u zemlji koja u svojoj agendi ima za cilj pristupanje Evropskoj uniji”, ističe Radovanić.

On ukazuje i da su institucije EU prijatelji Crne Gore i da bez njih ne bi bilo mnogih reformi koje su koliko-toliko uticale na kvalitetniji i bolji život svih građana Crne Gore.

“Gospođa Medenica valjda u onima koji istinski pomažu demokratizaciju u Crnoj Gori vidi neprijatelje, što je nosens. Te se izjave mogu uporediti i sa učestalim naznakama sa adrese najviših državnih funkcionera da datum pristupanja Crne Gore u EU nije bitan. Nedavno je to kazao šef države Milo Đukanović, a prije dva dana i premijer Marković u Briselu”, kaže Radovanić.

Zaključuje i da ako vladajućoj sprezi nije bitan datum pristupanja EU, većini građana jeste, i podsjeća na činjenicu da sva istraživanja u Crnoj Gori ukazuju da su građani za evropske vrijednosti i EU, i da ih ne doživljavaju kao gospođa Medenica koja bi sa njima da se razračunava.

Bonus video: