Radulović: Nadam se da će država uspjeti da zaštiti moj život i imovinu

"Ja sam sin onoga kog su predstavili kao najveću opasnost za Crnu Goru, a to ću i ostati bez obzira što na naše živote nasrću oni koji su se pronašli u raznoraznim pričama iz kuloara u kojima ja i moja porodica nikad nismo učestvovali...", rekao je Željko Radulović, sin Ranka Radulovića
13351 pregleda 2 komentar(a)
Jutros ispred lokala Tani, Foto: Svetlana Mandić
Jutros ispred lokala Tani, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 04.10.2019. 19:12h

Nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena velika materijalna šteta u bombaškom napadu na ugostiteljski objekat Tani u Nikšiću, vlasništvo Ranka Radulovića.

"Vijestima" je rečeno da je u tom trenutku u lokalu bio samo stražar koji je čuo udar, izašao ispred lokala, vidio eksplozivnu napravu i odgurnuo je nogom, a potom se vratio i sklonio iza šanka.

"Lice koje je pokušalo sinoć atentat na mene, veoma je dobro znalo moje kretanje i da nakon zatvaranja lokala uvijek siđem da popijem kafu sa osobljem ili stražarom. Na sreću, duže sam se zadržao u stanu i na taj način izbjegao sudbinu mnogih nedužnih u Crnoj Gori”, kazao je Željko Radulović, sin vlasnika lokala.

Rekao je da su kamere zabilježile kada nepoznata osoba prilazi lokalu i baca eksplozivnu napravu, ali i kada se, kako je rekao, bez velike žurbe udaljava:

"Nije mi jasno zašto policajci koji su bili desetak metara udaljeni od događaja nijesu reagovali i uhvatili ga. Ja sam sin onoga kog su predstavili kao najveću opasnost za Crnu Goru, a to ću i ostati bez obzira što na naše živote nasrću oni koji su se pronašli u raznoraznim pričama iz kuloara u kojima ja i moja porodica nikad nismo učestvovali... Nadam se da će država preduzeti sve što je u njihovoj moći da spriječi ovakvo uznemiravanje građana i da će uspjeti da zaštiti moj život i imovinu".

Njegov otac uhapšen je u junu, zbog optužbe da je formirao kriminalnu grupu koja je planirala više ubistava, među kojima i visokih zvaničnika tajne službe i tužilaštva.

Mlađi Radulović je tada uhapšen, ali je pušten da se brani sa slobode uz obavezu da se sedmično javlja policiji.

Preko puta lokala, u trenutku eksplozije, bilo je parkirano policijsko vozilo, a kako tvrde iz policije njihovi službenici nijesu bili tu da bi obezbjeđivali “bilo čiji lokal, već su sprovođene druge mjere i radnje”.

I u junu 2015. godine na nekoliko metara ispred lokala Tani bačena je bomba. Zbog toga je Nikšićanin Ranko Vuletić (56) osuđen na 11 mjeseci zatvora. On je ubijen u avgustu, u centru Nikšića, a za ubistvo je osumnjičen sugrađanin Vuk Lalatović (20).

Bonus video: