Ramusoviću pritvor do 30 dana

Pritvor se određuje "zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl.399. u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda iz čl.151. st.1. Krivičnog Zakonika Crne Gore i posebnih okolnosti koje ukazuju da će dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo,shodno čl.448. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku"
2362 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Osnovnog suda i ODT-a u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti
Zgrada Osnovnog suda i ODT-a u Beranama, Foto: Arhiva Vijesti

Muhamedu Ramusoviću iz Berana osumnjičenom da je prije deset dana na radnom mjestu pretukao radnicu JP "Sportski centar Berane" Jelenu Krstić određen je pritvor do 30 dana.

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama dostavilo je Osnovnom sudu u tom gradu optužni predlog protiv Ramusovića, stavljajući mu na teret krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška djelesna povreda, i predložilo određivanje pritvora, pa je vanraspravno krivično vijeće odredilo pritvor do 30 dana.

To je saopšteno iz Osnonvog suda u Beranama uz pojašnjenje da se pritvor određuje "zbog postojanja osnovane sumnje da je učinio krivično djelo nasilničko ponašanje iz čl.399. u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda iz čl.151. st.1. Krivičnog Zakonika Crne Gore i posebnih okolnosti koje ukazuju da će dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo,shodno čl.448. st.1. tač.2. Zakonika o krivičnom postupku".

Institucije su preko ovog slučaja prelazile ćutke dva dana, kada se Krstićeva javila "Vijestima" iz bolničke postelje i ispričala šta joj se dogodilo.

Krstićevoj, koja je u bolničkom krevetu provela nekoliko dana, konstatovane su brojne povrede, među kojima i potres mozga.

Iz policije je nakon toga potrvđeno da se incident dogodio i da je Ramusović, sa alkoholom u krvi od 1,60 promila, bio u pritvoru do sjutra, kada je predat ODT.

Osnovno državno tužilaštvo tada je saopštilo da su u toku procesne radnje, a da je Ramusović pušten na slobodu.

Uslijedila je oštra reakcija javnosti i crnogorskih organizacija za ženska prava, koja se završila tako što je VDT u ponedjeljak zatražio od Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju da se preispita rad osnovnog državnog tužilaštva u Beranama u ovom predmetu.

Već sjutra su uslijedila nova saslušanja i oštećene i osumnjičenog, nakon čega je ODT Ramusoviću odredio pritvor do 72 sata, a danas podnio optužni predlog i zahtjev za produženje pritvora.

Bonus video: