Ranku Raduloviću ugrožena bezbjednost - Vijesti.me
NIJE MU DOZVOLJENO DA UZ PRATNJU, NAKRATKO NAPUSTI ZATVOR

Ranku Raduloviću ugrožena bezbjednost

Pravilnikom o kućnom redu u zatvoru propisano je da se zatvorenicima mogu odobriti pogodnosti i u slučaju posjete teško bolesnom članu uže porodice, prisustvo sahrani člana uže porodice... i drugom važnom događaju u užoj porodici

Radulović (Arhiva)
Radulović (Arhiva) (Foto: Luka Zeković)

Ranku Raduloviću zabranjeno je juče da nakratko napusti Istražni zatvor u Spužu, jer su nadležni procijenili da mu je ugrožena bezbjednost.

Nikšićanin optužen da je dio kriminalne organizacije, dobio je dozvolu suda da zbog porodičnih obaveza, na par sati u pratnji čuvara izađe iz pritvora, ali mu je to onemogućeno nakon što su bezbjednosne službe ustanovile da na ulici nije siguran.

Pravilnikom o kućnom redu u zatvoru propisano je da se zatvorenicima mogu odobriti pogodnosti i u slučaju posjete teško bolesnom članu uže porodice, prisustvo sahrani člana uže porodice... i drugom važnom događaju u užoj porodici...

“U slučaju da je na osnovu procjene bezbjednosti utvrđeno da se nijesu stekli bezbjednosni uslovi, zatvoreniku se neće odobriti pogodnosti”, navodi se u Pravilniku iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).

Ranko Radulović, Erogen Brajović i Igor Vukotić na čelu su grupe koju je Specijalno državno tužilaštvo optužilo za pokušaj i planiranje više likvidacija.

Njima je u toku suđenje u podgoričkom Višem sudu, ali iza zatvorenih vrata.
Tužilaštvo je u tom procesu obezbijedilo i zaštićenog svjedoka Jadranka Jonskog koji je ispričao kako su i zbog čega pripremane likvidacije u Crnoj Gori.

On je, između ostalog, kazao da su planirali ubistva specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i njegovog sina, bivše tajne agente Duška Golubovića i Zorana Lazovića, policajca Duška Koprivice, kako i osobe iz kriminalnog miljea...

Svjedok je u sudu kazao i da je nakon nekog vremena počeo da se svađa sa Radulovićem, koji je prijetio da će ubiti i njega i njegovog brata: “Ako ne izgladimo odnose i ako ne izvršim ovo što sam obećao... ja sam rekao da ubije mene, da ne mora brata da mi dira... Rekao je: ‘Ne, ne, obojicu ću’.Tu smo se posvađali i više nismo kontaktirali”, saopštio je između ostalog Jonski.

Radulović je, međutim, iznoseći odbranu, negirao krivicu i navode zaštićenog svjedoka nazvao izmišljotinama: “Sve je to laž i proizvoljna izmišljotina. Kunem se u dva svoja sina da specijalnog tužioca Milivoja Katnića nikada nijesam pratio, ne znam đe živi, niti sam do predmetne optužnice znao da ima sina. Ako sam ja Milivoju Katniću išta loše pomislio za njega i njegovog sina, a kamoli radio, neka se vrati meni i mojim sinovima. Nijesam povezan ni sa jednom kriminalnom organizacijom ili klanom, kako preko Nikole Mandića, tako ni bilo koga drugoga, pa ni sa Igorom Vukotićem i Jovanom Vukotićem”, tvrdio je Radulović, a piše u zapisniku u koji su “Vijesti” imale uvid.

Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića, optuženi su i Zlatko Matanović, Stefan Perović, Nikola Mandić, Stefan Radulović, Radoš Petrušić, Luka Radulović, Darko Vicković, Ratko Martinović, Nenad Lubura, Radivoje Preradović, Miladin Dedović, Ivan Todorović, Milovan Peruničić, Željko Matijašević, Nikola Mršić...
Svi su negirali da su počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.


Vidi sve komentare