Razić: Martinović nas je vrijeđao i upućivao psovke

"Ne znam zašto nije procesuiran zbog ovoga što se desilo u Bulevaru", rekao je Razić
7057 pregleda 24 komentar(a)
Miodrag Martinović u bolnici nakon što su ga pretukli pripadnici SAJ-a, Foto: Savo Prelević
Miodrag Martinović u bolnici nakon što su ga pretukli pripadnici SAJ-a, Foto: Savo Prelević

Ne znam da li je htio da nas udari ili samo provocira, upućivao nam je psovke "pizde jedne", "Milovi kerovi" i krenuo vozilom ka nama, nakon čega sam ja rekao kordonu da se povuče.

To je, između ostalog, rekao jedan od starješina Posebne jedinice Igor Razić, komentarišući ponašanje Milorada Mija Martinovića, na suđenju sajovcima Boru Grguroviću i Goranu Zejaku, kojima se ponovo sudi za mučenje i zlostavljanje bivšeg boksera.

"Mi smo stajali u Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, jedan mercedes tamne boje krenuo je prema nama velikom brzinom, ja sam mu dao znak da prođe ulicom Svetozara Markovića, međutim on je ušao u kontrasmjer u traku u kojoj smo mi blokirali saobraćaj i zaustavio se. Ja sam mu opet dao signal da nastavi kretanje, ali je on počeo da upućuje psovke, krenuo prema nama, pokazao nam srednji prst i ostao tu još 15 do 20 sekundi vjerovatno kako bi nas isprovocirao", rekao je Razić.

On i njegov tadašnji šef Dragan Blagojević su dodali i da su nakon toga preko radio veze javili da je to vozilo ugrozilo bezbjednost kordona i policajaca, i u kom pravcu je krenulo.

Kako tvrde, nakon toga, ne znaju šta se dešavalo, ali se podrazumijevalo da će neka grupa policajaca da zaustavi to vozilo i da ga prekontroliše.

"Ne znam zašto nije procesuiran zbog ovoga što se desilo u Bulevaru", dodao je Razić.

Naveli su i da misle da su iz medija saznali da je Martinović te večeri kasnije pretučen od strane pripadnika Specijalne jedinice policije.

Viši sud je ranije ukinuo dio presude kojim su Grgurović i Zejak osuđeni na po godinu i pet mjeseci zatvora za zlostavljanje i mučenje Martinovića i vratio postupak na ponovno suđenje.

Sud je međutim, potvrdio oslobađajući dio presude, da dvojica sajovaca nijesu krivi za razbijanje Martinovićevog automobila.

Bonus video: