Rutović: Sumnja se da su članovi kriminalne grupe iz bezobzirne osvete ubili Roganovića

„M.B, neposredni izvršilac krivičnog djela, sačekao je nailazak Roganovića, prišao mu i iz pištolja ispalio najmanje devet projektila, usljed čega je Roganović zadbio smrtne povrede na licu mjesta“, naveo je Rutović
12552 pregleda 3 komentar(a)
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević
Sa konferencije, Foto: Savo Prelević

Član kriminalne organizacije M.B, kako se osnovano sumnja, direktni je izvršilac ubistva Novljanina Šćepana Roganovića, a motiv za taj zločin bila je osveta, saopšteno je na zajedničkoj konferenciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije.

Glavni specijalni državni tužilac, Milivoje Katnić, kazao je da Roganović, koji je ubijen 13. februara ove godine u Herceg Novom, nije važio za bezbjednosno interesantnu osobu.

Specijalni tužilac Veljko Rutović kazao je da se osnovano sumnja da su članovi kriminalne organizacije M.B, V.K i Đ.M kao saizvršioci iz bezobzirne osvete ubili Roganovića.

Rutović je objasnio da je okrivljeni M.B. učestvovao neposredno u ubistvu, a da su V.K. i Đ.M. bitno doprinijeli izvršenju krivičnog djela.

„M.B, neposredni izvršilac krivičnog djela, sačekao je nailazak Roganovića, prišao mu i iz pištolja ispalio najmanje devet projektila, usljed čega je Roganović zadbio smrtne povrede na licu mjesta“, naveo je Rutović.

On je kazao da se nakon toga M.B. udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice Prve bokeljške brigade, gdje ga je čekao okrivljeni V.K. na motociklu, nakon čega su se obojica udaljila do mjesta Sasovići u Herceg Novom gdje su zapalili motocikl i pištolj.

Kako je objasnio Rutović, Đ.M. je pomogao u bjekstvu organizatora kriminalne organizacije V.K. i člana kriminalne organizacije M.B.

„On ih je prevezao morskim putem od Zelenike do Morinja, a potom je neposrednog izvršioca krivičnog djela M.B. prevezao od Morinja do Grahova, gdje su ga čekala za sada nepoznate osobe radi njegovog skrivanja i ilegalnog prelaska granice Crne Gore“, rekao je Rutović.

Bonus video: