Šaković više nije sumnjiv

Iz Istražnog zatvora juče izašao navodni član škaljarskog klana okrivljen za pokušaj ubistva dvojice kavčana
8255 pregleda 0 komentar(a)
Šaković od juče slobodan, Foto: Savo Prelević
Šaković od juče slobodan, Foto: Savo Prelević

Nakon skoro pola godine provedenih iza rešetaka, iz Istražnog zatvora juče je izašao Podgoričanin Milić Minja Šaković (31), jedan od osumnjičenih za pokušaj ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

“Na predlog branioca okrivljenog, a uz saglasnost nadležnog tužioca, sudija za istragu Višeg suda u Podgorici ukinuo je pritvor okrivljenom M. Š.”, kazala je juče “Vijestima” portparolka tog suda Aida Muzurović.

Objasnila je da tužilaštvo, niti Šakovićeva odbrana, nijesu predlagali da se Šakovićevo prisustvo u daljem postupku obezbijedi nekom od alternativnih mjera:

“Takođe, obavještavamo Vas da nije predložena, pa ni određena blaža mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog”.

Povezani članci

17. Jul 2019.

Šaković pušten iz Istražnog zatvora

Šakovićevi branioci juče su “Vijestima” kazali da je Podgoričaninu pritvor ukinut jer “više ne stoji osnovana sumnja da je izvršio krivična djela stavljena mu na teret - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teško ubistvo u pokušaju”.

Navodni visokopozicionirani član škaljarskog kriminalnog klana uhapšen je 7. februara u Podgorici zbog sumnje da je 27. marta 2016. u Kotoru pokušao da ubije dvojicu članova kavačkog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije tada su saopštili da su osumnjičeni za pokušaj ubistva i navodne vođe škaljaraca Jovan Vukotić (38) i Igor Dedović (42).

Šaković je nakon hapšenja pred tužiocem i sudijom za istragu tvrdio da u noći kada je pucano na Stupara i Radonjića nije bio u Kotoru.

Ipak, sudija mu je tada, na prijedlog Višeg tužilaštva, odredio pritvor, koji je produžavan do juče.

Početkom maja tužiteljka Maja Jovanović donijela je naredbu o sprovođenju istrage protiv Šakovića, Vukotića i Dedovića koji je u bjekstvu.

U tom dokumentu piše da je Dedović bio za upravljačem “BMW-a” kojim su on, Vukotić i Šaković prije tri godine prepriječili put Stuparu i Radonjiću i pucali u njih.

Prema tužilačkom aktu pištolj je prvi potegao i zapucao Vukotić, nakon čega su, u trenutku kada su Stupar i Radonjić izašli iz vozila i krenuli da bježe, iz “BMW-a” izašli Dedović i Šaković “koji su držali pištolje NN marke, kalibra 7,65, nakon čega su sva trojica ispalili više projektila u pravcu oštećenih”.

Nakon što je policija osumnjičila trojac iz škaljarskog klana za pokušaj ubistva dvojice kavčana, Vukotić se pismom oglasio iz zatvora, tvrdeći da njemu i njegovom bratu (Igoru Vukotiću) policija podmeće.

Ponovo je za podmetanja optužio “otpad i talog koji se krije iza svojih legitimacija”, ističući da tim optužbama pokušavaju popraviti svoju zaprljanu karijeru i produžiti joj rok trajanja.

U istrazi kojom rukovodi tužiteljka Jovanović saslušano je više svjedoka, među kojima i državljanin Slovenije koji je tvrdio da je 27. marta prije tri godine Dedović bio sa njim u Ljubljani.

Bonus video: