Milatović: Životima ćemo braniti Mandića. Nemiri nisu planirani, a da li će ih biti, vidjećemo

Demokratski front (DF) pozvao je svoje pristalice da u stranačkim prostorijama sačekaju odluku Višeg suda u predmetu "državni udar"
15948 pregleda 28 komentar(a)
Janko Milatović, Foto: Ivan Petrušić
Janko Milatović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 08.05.2019. 17:40h

Predsjednik Nove srpske demokratije (Nova) u Nikšiću Janko Milatović i aktivista te partije sa Cetinja Spasoje Vujović saslušavani su u policiji koju je interesovalo šta se sprema za sjutra, rekao je "Vijestima" sagovornik iz Nove.

Milatović tvrdi da je u policiji kazao da će članovi te stranke sjutra biti u prostorijama odbora.

"Rekao sam im da ćemo, ukoliko bude potrebno, životom braniti Andriju Mandića. Kazao sam im da je čitav slučaj nazvan "državni udar" smiješan i da ga je Milivoje Katnić montirao sa Sinđelićem, Rusima iz GRU-a kojima su mijenjali imena i samozvanim četničkim vojvodom Pajom Velimirovićem koji je trebao da doturi nevidljivo oružje. Rekao sam im da nikakvi nemiri nijesu planirani a da li će ih biti u Podgorici-vidjećemo", kazao je Milatović.

Demokratski front (DF) pozvao je svoje pristalice da u stranačkim prostorijama sačekaju odluku Višeg suda u predmetu "državni udar".

Presuda će biti izrečena sjutra u 9 sati, a DF je za podne zakazao pres u prostorijama Nove.

Sagovornik "Vijesti" je rekao da poslanici DF-a nijesu privođeni, već samo stranački aktivisti Nove u podružnicama.

Član Predsjedništva Demokratskog fronta (DF) i jedan od optuženih za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. novembra 2016, Andrija Mandić, kazao je da će u slučaju osuđujućih presuda čelnicima tog političkog saveza biti sprovedene akcije protiv dijela najviših zvaničnika koji “donose ključne odluke u državi”.

Bonus video: