Savjet utvrđuje da li je Živković pretučen

Uprava policije moraće Savjetu za građansku kontrolu policije da objasni da li su prije nekoliko noći tukli Podgoričanina Danila Živkovića
3456 pregleda 1 komentar(a)
Živković tvrdi da je dobijao udarce u predjelu glave, Foto: Privatna arhiva
Živković tvrdi da je dobijao udarce u predjelu glave, Foto: Privatna arhiva

Iz Uprava policije moraće Savjetu za građansku kontrolu policije da objasne da li su prije nekoliko noći tukli Podgoričanina Danila Živkovića (24).

“Vijestima” je iz tog tijela saopšteno da su već počeli da rade po Živkovićevoj pritužbi, kojom je ukazao na neprofesionalan rad policije.

Podgoričanin tvrdi da su ga u noći 15. septembra petorica policajaca tukla i podsmijavala mu se dok su to činili, iako nije počinio nikakav prekršaj ni krivično djelo.

Iz Uprave policije to su demantovali.

“Podnosilac pritužbe je uredno dostavio foto i medicinsku dokumentaciju. Predmetom su, u kolegijumu, zaduženi članovi Savjeta, advokat Zoran Čelebić i dr Vladimir Dobričanin, koji će izvršiti razmatranje tjelesnih povreda za lice D. Ž., na osnovu dostavljene medicinske dokumentacije i drugih podataka u spisima predmeta. Savjet je već zatražio informaciju o postupanju Policije i izdao određene preporuke koje podrazumijevaju i prijem podnosica pritužbe kod nadležnog starješine postupajućih policijskih službenika”, saopšteno je iz Savjeta.

Oni ističu da će Živkovićeve primjedbe biti ozbiljno i pažljivo razmotrene, na osnovu dosadašnjeg iskustva sa novim rukovodstvom Uprave policije.

“Zajedničko opredjeljenje Savjeta i Uprave policije je da je odgovoran odnos prema svakoj pritužbi ključan za povjerenje javnosti i očuvanje policijskog integriteta”, kazali su iz Savjeta.

Živković je ispričao “Vijestima” da je prije par noći sa djevojkom Marijom Radović čekao taksi u City kvartu, kada su ga pripadnici Interventne jedinice policije priveli, a potom zlostavljali.

Iz Uprave policije zvanično su “Vijestima” odgovorili da su Živkovića kontrolisali, nakon što su primijetili da ime verbalni konflikt sa jednom ženskom osobom.

Zbog njihovog odgovora, juče je reagovala Radovićeva, tvrdeći da je laž da su njih dvoje imali konflikt.

“Već sam ispričala što se desilo - izašli smo iz kafića, čekali taksi naslonjeni na njegov automobil, a onda je prišla polcija. Policajci su bez riječi uhvatili Danila pod ruke i odveli ga do svog automobila. Pošla sam za njima, ali mi je jedan rekao: ‘Gospođo, ne možete dalje’. To je jedina istina, nisu riječ progovorili sa nama.

Nisu ga legitimisali, samo prišli i odveli ga”, kazala je ona.

Dodala je da je policija tačno saopštila jedino da su kod njenog momka pronašli boks i biber sprej.

“Za to nisam ni znala, pitala sam ga kad sam vidjela odgovor. To je jedina istina u njihovoj izjavi. Nijesmo se raspravljali, ni svađali, ni tukli. Samo su došli i odveli ga, ničim izazvani”, rekla je ona.

Živković je prije dva dana “Vijestima” rekao da ga je ekipa Interventne jedinice policije “pokupila” i počela da ga maltretira par minuta nakon ponoći...

Tvrdi da su ga tukli tokom vožnje od City kvarta do Centra bezbjednosti:

“A potom i u ‘betonjerci’. U automobilu, dok me jedan udarao šakama, rekao mi je - ‘Spusti glavu da ti bolje puca’, a ostali su se na to smijali”, tvrdi Živković.

Bonus video: