Savoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Beranac Aleksandar Savović uhapšen je sbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti
13781 pregleda 25 komentar(a)
Aleksandar Savović, Foto: Facebook
Aleksandar Savović, Foto: Facebook

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama odredilo je zadržavanje do 72 sata Aleksandru Savoviću iz tog grada, zbog prijetnji koje je izrekao na Instagramu.

"Nakon saslušanja u Osnovnom drzavnom tuzilastvu u Beranama, A.S. iz Berana odredjeno je zadržavanje do 72 sata zbog postojanja osnovane sumnje da je izvrsio krivicno djelo-ugrožavanje sigurnosti. A.S. je lisen slobode po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama povodom snimka emitovanog na Instragam profilu u kom se upućuju prijetnje zbog iskazane podrške porodici Tomkic iz Berana", navodi se u saopštenju ODT Berane.

Dodaje se da će u daljem toku postupka Osnovno državno tužilaštvo u Beranama nastaviti da preduzima sve zakonom propisane mjere i radnje.

Beranac Aleksandar Savović uhapšen je sbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Savović je, kako je saopšteno iz Uprave polciije, komentarima na društvenim mrežama ugrozio sigurnost Igora Tomkića.

"Osumnjičeni A.S. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", saopšteno je iz Uprave policije.

"Svima ćemo da vratimo, ne znaju šta ih čeka, čeka ih krvna osveta, nijesu ni svjesni, osveta će biti strašna", kazao je Savović na snimku objavljenom da društvenoj mreži Instagram.

Savović je početkom juna osuđen prvostepeno u Osnovnom sudu u Beranama na godinu i dva mjeseca zatvora, zbog toga što je krajem marta u naselju Dolac zapalio kiosk Igora Tomkića, odnosno njegove supruge Ivane.

Nakon toga mu je isti sud ukinuo je pritvor iz do pravosnažnosti presude.

Sud ga je prvostepenom presudom obavezao i da Igorovoj supruzi Ivani u čijem je vlasništvu bila radnja plati šest hiljada eura.

Tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, Marko Bojović potvrdio je da je ODT dalo nalog beranskoj policiji da se A.S. uhapsi zbog snimka emitovanog na Instagramu.

Na slobodi su se nakon izricanja prvostepene presude našli i mladići Novak Petrić (19) i Miloš Radević (25) iz Berana, nakon što su u nedavno u beranskom Osnovnom sudu osuđeni na godinu i devet, odnosno godinu i sedam mjeseci zatvora zbog toga što su krajem februara u naselju Dolac pretukli Igora Tomkića.

Njima je sudjeno zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda

Slučaj Tomkić talasao je crnogorsku javnost krajem marta i polovinom aprila. Dok su premijer Marković i njegovi ministri, kao i poslanik Adrijan Vuksanović iz HGI, tvrdili da je slučaj nacionalistički jer je Tomkić Hrvat, iz lokalne uprave u Beranama su ponavljali da se radi o bezbjednosnom pitanju i kriminalu.

Roditelji mladića koji su uhapšeni demantovali su da slučaj ima bilo kakve veze sa tim što je Igor Hrvat.

Tomkić je nedavno Vijestima potvrdio da je oglasio na prodaju kuću u naselju Dolac, jer se, kako je kazao, situacija nije promijenila na bolje i da se on još uvijek ne osjeća bezbjednim.

Tomkić je rekao da još uvijek ne zna da li će napustiti naselje Dolac, ili će sasvim otići iz Berana.

Porodica Tomkić ugledna i uvažena u Beranama. U ovom gradu žive šest decenija i nikada niko nije imao sličnih problema. Njegovi roditelji i brat žive u centru grada, dok se Igor prije dvanaest godina odselio u naselje Dolac.

Ranije je izjavio da nije imao problema sve dok se 2016. godine nije vratio iz Njemačke gdje mu je odbijen zahtjev za azil, i kada je zakupio kiosk. Tada je, kako je rekao, lokalna banda iz tog naselja počela da ga reketira i uznemirava, na, kako je izjavio, nacionalističkoj osnovi.

Bonus video: