Škrelja dobio zahtjev SDT-a za skidanje imuniteta Medojeviću

SDT ovoga puta, kako je rečeno "Vijestima" nezvanično u Skupštini, nije uputio zahtjev za odobravanje određivanja pritvora Medojeviću
7298 pregleda 18 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 22.10.2019. 15:47h

Presjednik Administrativnog odbora Ljuiđ Škrelja potvrdio je "Vijestima" da je dobio zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za skidanje imuniteta poslaniku Nebojši Medojeviću.

On je rekao da u zahtjevu SDT-a samo piše da je odobrenje potrebno kako bi se pokrenuo krivični postupak.

SDT ovoga puta, kako je rečeno "Vijestima" nezvanično u Skupštini, nije uputio zahtjev za odobravanje određivanja pritvora Medojeviću.

SDT je prethodno tražio i odobrenje za određivanje pritvora poslaniku, ali je predsjednik Skupštine Ivan Brajović vratio zahtjev i tražio da se on razdvoji - za skidanje imuniteta i za krivično gonjenje.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nije želio javno da kaže za šta je Medojević osumnjičen, a pojedini mediji su objavili da je Medojevićevo ime zabilježeno u notesu pronađenom u sefu optuženog vlasnika Atlas grupe, Duška Kneževića. Navodno je, prema pisanju dijela medija, lider PZP-a jedan od političara kojima je Knežević davao novac. Duško Knežević je nakon toga, u izjavi za A1, naveo trojicu političara kojima je, kako tvrdi, ranije davao novac - Slavoljuba Stijepovića, Mila Đukanovića i Ivana Brajovića iz SD-a. On je demantovao tvrdnje da postoji bilo kakav notes u kome je vodio bilješke.

Mediji tvrde i da će SDT proširiti istragu protiv Stijepovića.

Iz Tužilaštva nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”zbog čega su podnijeli zahtjev za skidanje imuniteta Medojeviću, kao ni na pitanje da li je proširena istraga protiv generalnog sekretara predsjednika države i bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića.

On je pod sumnjom za pranje novca jer se na snimku koji je ranije objavljen vidi kako uzima kovertu u kojoj je oko 100.000 dolara od Duška Kneževića. U SDT je priznao, kako je objavljeno, da je uzeo novac za kampanju svoje partije, ali znatno manji iznos.

Bonus video: