SDT tvrdi da je Medojević član Kneževićeve kriminalne grupe

U zahtjevu se navodi da je Medojević "preuzeo iznos od 10.000,00 eura, tako što je dogovorio sa organizatorom kriminalne organizacije okr. Knežević Duškom da se navedeni novac preuzme u hotelu "Premijer" u Podgorici"
10451 pregleda 103 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović

Specijalno državno tužilaštvo tvrdi da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević 2014. godine postao član kriminalne grupe odbjeglog biznismena Duška Kneževića, u kojoj je i funkcioner DPS Slavoljub Stijepović, i od Kneževića uzeo 10.000 eura "prljavnog novca".

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović dostavio je predsjedniku Administrativnog odbora Luiđu Škrelji zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva za odobrenje da se protiv Medojevića može pokrenuti krivični postupak.

U zahtjevu se navodi da je Medojević "preuzeo iznos od 10.000,00 eura, tako što je dogovorio sa organizatorom kriminalne organizacije okr. Knežević Duškom da se navedeni novac preuzme u hotelu "Premijer" u Podgorici".

"Pa je član kriminalne organizacije Rašović Vlatko, postupajući po uputstvima okr. Knežević Duška iz sefa koji se nalazio u kancelariji okr. Kneževića u Atlas banci AD Podgorica, uzeo iznos od 10.000,00€, stavio ga u kovertu na kojoj je napisao "O1ivera Espomidija", a zatim kovertu sa novcem sakrio u knjigu - Monografiju Crne Gore, sa koje je prethodno skinuo celofan, a nakon stavljanja koverte sa novcem u knjigu, vratio celofan kako bi predstavio da je knjiga neotpakovana, nakon čega je knjigu sa tako sakrivenim novcem po uputstvima okr. Knežević Duška ponio na recepciju u hotel "Premijer", koju je preuzeo Šćepanović Željko, vozač Medojević Nebojše i predao je Medojević Nebojši, koji je novac u iznosu od 10.000,00 € koji potiče od kriminalne djelatnosti držao, a zatim koristi ostavljajući ga u legalne tokove", navodi se u zahtjevu.

Bonus video: