Sinđelić izručen Hrvatskoj

Sinđelić je izručen radi izvršenja zatvorske kazne za teška krivična djela počinjena u toj zemlji
26768 pregleda 61 komentar(a)
Sinđelić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Sinđelić, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 30.10.2019. 19:20h

Svjedok saradnik u postupku "državni udar" Saša Sinđelić danas je izručen Hrvatskoj.

"Vijesti" su ranije javile da je ekstradicija Sinđelića započeta jutros.

Prema saznjima Vijesti, njega su jutros izveli iz spuškog zatvora uz jake mjere obezbjeđenja.

"Službenici Uprave policije su danas realizovali ekstradiciju Saše Sinđelića (39) državljanina Republike Srbije, iz Crne Gore u Republiku Hrvatsku.Sinđelić je lišen slobode u Crnoj Gori 01. jula 2019. godine po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Zagreb a koji se potraživao radi izvršenja pravosnažne presude Županijskog suda u Vukovaru, kojom je osuđen na 21 godinu zatvora zbog krivičnog djela teško ubistvo i krivičnog djela teška krađa", saopšteno je danas iz Uprave policije.

"Utvrđuje se da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje državljanina Republike Srbije okrivljenog Sinđelić V. Saše, iz Smedereva, po zamolnici za izručenje Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske od 15.07.2019 godine, toj državi, a radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 21 (dvedesetjedne) godine, izrečene presudom Županijskog suda u Vukovaru, od 28. aprila 2011 godine, zbog počinjenog kaznenog djela protiv života i tijela – teško ubojstvo i kaznenog djela protiv imovine – teška krađa Kaznenog zakona Republike Hrvatske", saopšteno je ranije iz Apelacionog suda.

Apelacioni sud ranije je odbio kao neosnovane žalbe i potvrdio odluku Višeg suda u Podgorici kojim je odlučeno da se Sinđelić izruči Republici Hrvatskoj radi izdržavanja zatvorske kazne.

Bonus video: