Službenici Atlas i IBM banke pušteni da se brane sa slobode

"Vijestima" je ovu informaciju potvrdio advokat Željko Đukanović, branilac Marka Nikolića, doskorašnjeg izvršnog direktora Atlas banke
6876 pregleda 6 komentar(a)
Iz uprave Atlas grupe sumnjaju da je CBCG iskrena u namjeri, Foto: Luka Zeković
Iz uprave Atlas grupe sumnjaju da je CBCG iskrena u namjeri, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.01.2019. 20:48h

Vijeće Višeg suda ukinulo je pritvor radnicima Atlas banke i IBM banke B. B, Đ. Đ. i M.N.

"Vijestima" je ovu informaciju potvrdio advokat Željko Đukanović, branilac Marka Nikolića, doskorašnjeg izvršnog direktora Atlas banke.

"Odlučujući po žalbi branioca vijeće je ukinulo rješenja o određenju pritvora kako bi se oni u daljem postupku branili sa slobode", kazao je Đukanović.

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja li28. decembra su uhapsili Brankicu Bašović i dvojicu dugogodišnjih rukovodilaca banke Duška Kneževića, Đorđa Đurđića i Marka Nikolića.

Oni su hapšeni u u istrazi SDT-a o navodnom pranju novca i nezakonitom poslovanju Atlas grupe.

Branilac Đurđića, advokat Lazar Aković, kazao je da je to konačna odluka što se tiče pritcvora i da Specijalno državno tužilaštvo nema pravo žalbe.

"Poštujemo institucije sistema i nemamo želju da ovu priču izmještamo u medije iz proste namjere da ne strada pravda. Na zakonit način se borimo i nema euforije nakon ukidanja pritvora, kao što je nije bilo ni kada im je pritvor određen", rekao je Aković "Vijestima".

Bonus video: