Službenik ANB tražio da oproste bombašu

Popović je obrazložio da bi pokušao da pomiri članove bilo koje porodice
7484 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Službenik ANB Miloš Popović kazao je da je nakon bacanja ručne bombe u dvorištu kuće Bojana Konatara razgovarao sa njim u želji da ga izmiri sa porodicom Kadić.

To je izjavio juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu, pred kojim Amar Kadić (24) odgovara zbog podmetanja ručne bombe u dvorištu kuće Konatara, u julu 2017.

Popović je obrazložio da bi pokušao da pomiri članove bilo koje porodice.

“Tim povodom sam pričao sa Bojanom i tražio od njega ako ima prilike da se to slegne i da se izmire, ne ulazeći u detalje okolnosti pod kojima se desio događaj”, kazao je Popović, dodajući da se ne sjeća šta mu je Konatar odgovorio.

Rekao je da nije pričao sa Kadićima.

Bojan Konatar ranije je ispričao da mu je Kadić bacio bombu jer mu se zamjerio zbog djevojke.

Konatar je tvrdio da ga je poslije napada pozvao Popović, koji je prijatelj Amarovog strica Mevludina Kadića i nudio da mu plate štetu i da se izmire.

Bojanov brat Bogoljub Konatar, juče je kao oštećeni tražio da se u dokazni postupak uvrste fotografije skrinšotovanih poruka koje je Popović uputio Bojanu.

U jednoj od poruka Popović ga, kako tvrdi Konatar, pita: “Šta glumiš” i konstatuje: “Rekao sam platite štetu čoveku”...

Sudija Dragan Mrdak, međutim odbio je da te poruke uvrsti kao dokaz.

Nakon toga suđenje su demonstrativno napustili oštećeni Bogoljub i njegov otac Dragoljub, kao i Bojan koji je u ovom postupku svjedok.

U završnim riječima tužiteljka Tanja Nišavić je kazala da je svim izvedenim dokazima, naročito DNK vještačenjem, utvrđeno da je Kadić počinio djelo koje mu se stavlja na teret, tražeći da se kazni po zakonu.

Kadićev branilac Dragoljub Đukanović kazao je da nije dokazano da je njegov klijent počinio krivično djelo.

“Dokaz o DNK vještačenju je u najmanju ruku doveden u sumnju, jer je moj branjenik ranije objasnio sudu koji je način da je on dodirivao neku bombu”, kazao je advokat.

Kadić je ranije tvrdio da je moguće da je njegov trag postojao na bombi, jer se kao dječak igrao sa nekim predmetima koje su mogle biti bombe.

Đukanović je istakao da je više svjedoka potvrdilo da se te večeri nalazio na drugom mjestu, predlažući oslobađajuću presudu.

Kadićev trag na osiguraču utvrđen je DNK vještačenjem Forenzičkog centra.

Bonus video: