Šofranac priznao da su pištolji njegovi, strahuje da mu je život ugrožen

"Uhapsilo me je četrdeset policajaca i poslije dva dana su me odveli u Više državno tužilaštvo. To je prvi put da me neko zbog dva pištolja vodi u Više tužilaštvo", kazao je Šofranac
16201 pregleda 1 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Marko Šofranac, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 29.10.2019. 16:22h

Podgoričanin Marko Šofranac priznao je da su njegovi pištolji, koje su u avgustu pronašli pored njega, u kafiću u kojem je boravio. Tada je uhapšen zbog nedozvoljenog držanja vatrenog oružja.

Tvrdi da je pištolje kupio kako bi se zaštitio, jer je iz policije prethodno dobio informaciju da mu je bezbjednost ugrožena.

On je na jučerašnjem ročištu u podgoričkom Osnovnom sudu rekao da je prethodno u Višem državnom tužilaštvu negirao da je oružje njegovo, jer nije znao koje mu se djelo stavlja na teret.

"Uhapsilo me je četrdeset policajaca i poslije dva dana su me odveli u Više državno tužilaštvo. To je prvi put da me neko zbog dva pištolja vodi u Više tužilaštvo", kazao je Šofranac.

On i njegov pravni zastupnik - advokat Damir Lekić nijesu postigli sporazum sa tužilaštvom, zbog čega će o visini kazne odlučivati sutkinja Nada Rabrenović.

Šofranac je pojasnio da živi preko puta kafića u kojem mu je pronađeno oružje. Prethodno je, tvrdi, poslao konobara da mu donese neseser. Kada mu je torbica za kozmetiku donesena, izvadio je, kako je rekao, pištolje, koje je držao kod sebe, i stavio ih unutra. Torbicu sa pištoljima stavio je na drugoj stolici, dok ga je, tvrdi, neko iz kafića prijavio.

Nakon što je na jučerašnjem glavnom pretresu izvedeno više dokaza, u sudnici se nije mogao pustiti video-snimak sa kamere okolnog kafića. Snimak je sudu predat na CD-u, ali se nije mogao pustiti na kompjuterima koji su se nalazili u sudu.

Zbog toga je Rabrenovićeva zakazala novo ročište za 13. novembar, do kada će služba za informacione tehnologije Osnovnog suda obezbijediti uslove da se video- snimak pogleda.

Bonus video: