Specijalno tužilaštvo podiglo novu optužnicu protiv Kneževića

"Optužnicom je obuhvaćeno 108 fizičkih i 248 pravnih lica. Njima se stavljaju na teret krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, utaja poreza i doprinosa"
4621 pregleda 4 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je novu, šestu optužnicu protiv odbjeglog biznismena i predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića u slučaju e-komerc, saznaje TV Vijesti.

Iz Višeg suda Televiziji Vijesti je saopšteno da je SDT dostavio optužnicu radi kontrole njene opravdanosti i zakonitosti.

"Optužnicom je obuhvaćeno 108 fizičkih i 248 pravnih lica. Njima se stavljaju na teret krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, pranje novca, utaja poreza i doprinosa. Pred ovim sudom biće zakazano ročište radi kontrole ispravnosti i zakonitosti te optužnice, a nakon što se ročište održi odluka će biti donijeta", kazala je portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

U okviru ove istrage tužilaštvo je u junu prije dvije godine blokiralo u Atlas banci 63 miliona eura.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić tvrdio je prošle godine da je državni budžet preko usluga E-comerca kod Atlas banke oštećen za 120 miliona eura.

On je tvrdio i da je Atlas banka preko E-comerca imala profit od 800 miliona eura, a ostale banke koje koriste tu vrstu usluga oko pet miliona eura.

Knežević je negirao optužbe i tvrdio da Katnić nije uspio da nauči razliku između obrta i dobiti, ističući da je E-komerc potpuno zakonit i da se odvija u skladu sa svim pravilima.

Bonus video: