Spriječen šverc droge, u S. Makedoniji zaplijenjen kokain - Vijesti.me
Crnogorska policija i SDT učestvovali u međunarodnoj akciji

Spriječen šverc droge, u S. Makedoniji zaplijenjen kokain

Regionalni mediji prenose da je kokain u crnogorsku luku stigao iz Kolumbije i da je prvo prebačen u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.

Kokain
Kokain (Foto: Shutterstock)

Crnogorska policija i Specijalno državno tužilaštvo učestvovali su u međunarodnoj akciji kojom je spriječen šverc kokaina, saopšteno je "Vijestima" iz vrha Uprave policije.

Prema saznanjima "Vijesti", akcija je realizovana u Sjevernoj Makedoniji, gdje je i zaplijenjen kokain.

Iz Uprave policije i zvanično su se večeras oglasili povodom te akcije.

"Službenici Uprave policije i Uprave carina su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom sproveli operaciju zajedno sa međunarodnim partnerima, u kojoj je učestvovalo više zemalja, a koja je rezultirala presijecanjem međunarodnog lanca krijumčarenja opojne droge kokain. Operacija je realizovana u Republici Sjevernoj Makedoniji. Zbog daljeg nesmetanog toka istrage nije za sada moguće saopštiti više detalja",piše u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

Regionalni mediji prenose da je kokain u crnogorsku luku stigao iz Kolumbije i da je prvo prebačen u Albaniju, a zatim u selo Krušopek, nedaleko od Skoplja.

Makedonska policija je u kamionu koji je prevozio banane pronašla kilogram kokaina, a navodno skoro 1,3  tone skupocjenog bijelog praha završilo je u Italiji, prenose makedonski mediji.

Još nije poznato zbog čega je kokain iz Albanije prebačen u Sjevernu Makedoniju.

Policija je u Krušopeku uhapsila tri osobe.


Vidi sve komentare