Stanišić: Nismo razgovarali o cijeni zemljišta

Odgovarajući specijalnoj tužiteljki Sanji Jovićević, svjedokinja Nada Stanišić objasnila je da su dobili izjašnjenje Sekretarijata za urbanizam - da se može sprovesti neposredna pogodba za parcelu i da je Mugoša nakon toga izdao taj nalog
2638 pregleda 3 komentar(a)
Mugoša (arhiva), Foto: Savo Prelević
Mugoša (arhiva), Foto: Savo Prelević

Nekadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša dao je nalog da se za procjenu zemljišta prodatog kompaniji Carine, koristi zaključak Vlade tokom rješavanja imovnisko - pravnih odnosa u vezi gradnje prve faze mini zaobilaznice.

To je u nastavku suđenja Mugoši saopštila svjedokinja Nada Stanišić.

Odgovarajući specijalnoj tužiteljki Sanji Jovićević, objasnila je da su dobili izjašnjenje Sekretarijata za urbanizam - da se može sprovesti neposredna pogodba za parcelu i da je Mugoša nakon toga izdao taj nalog.

“Znam da je taj zaključak kasnije dao meni ili Krušiću, ne sjećam se tačno. Ne sjećam se da li je zaključak došao baš meni u ruke ali znam da je u njemu cijena procjene bila od 165 eura po metru kvadratnom. Na sastanku nije bilo nikakve rasprave o cijeni, imajući u vidu da je gradonačelnik dao nalog da se postupi po zaključku Vlade. Oko iznosa nijesmo raspravljali jer smo smatrali da ono što su Carine uplatile, mi moramo vratiti”, navela je Stanišić.

U optužnici se navodi da je Mugoša pribavio Carinama korist od 6.723.194, 85 eura i da je za toliko oštetio Opštinu Podgorica.

Bonus video: