Stanišiću povećana kazna za napad na Demokrate

Mojkovčanin prijetio Bečiću i Bogdanoviću pred lokalne izbore
8684 pregleda 12 komentar(a)
Goran Stanišić, Foto: Dan
Goran Stanišić, Foto: Dan

Viši sud u Bijelom Polju povećao je sa četiri na šest mjeseci zatvorsku kaznu Mojkovčaninu Goranu Stanišiću zbog prijetnji funkcionerima Demokratske Crne Gore uoči lokalnih izbora u toj opštini u septembru 2017.

Sud je time uvažio žalbu tužilaštva da prvostepeni sud nije u dovoljnoj mjeri cijenio raniju osuđivanost Stanišića zbog drugih kirivičnih djela.

“VDT je 17. januara 2019. godine stavio predlog da se žalbe okrivljenog Stanišić Gorana i njegovog branioca odbiju kao neosnovane, a uvaži žalba ODT-a iz Bijelog Polja i preinači presuda ODT-a od 25. 9. 2018. godine i okrivljeni osudi na kaznu zatvora u dužem trajanju”, navodi se u presudi Višeg suda.

Isti sud je, kao neosnovane, odbio žalbe Stanišića i njegovog advokataNikole Baltića, kojima su tražili da se oslobodi optužbi.

Demokrate su u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, a nakon incidenta, objavile da je Stanišić aktivista DPS-a Mojkovac i bezbjednosno interesantno lice, i da je prijetio predsjedniku partije Aleksi Bečiću i generalnom sekretaru Borisu Bogdanoviću. On se tada zaustavio u blizini prostorija Demokrata u Mojkovcu i iz “džipa” crne boje, marke „land rover discovery 3“, zaprijetio da će baciti bombu na stranačke prostorije. On je Bečiću prijetio i na Fejsbuku.

U presudi Višeg suda se navodi da je Stanišić presudom Osnovnog suda u Bijelom Polju od 25. septembra 2018. godine osuđen na četiri mjeseca zatvora za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Na tu presudu je ODT iz Bijelog Polja izjavilo žalbu, predlažući da Viši sud preinači presudu i Stanišića osudi na kaznu zatvora srazmjernu težini izvršenog krivičnog djela i stepenu krivice. Viši sud je uvažio žalbu uz obrazloženje da je kazna zatvora od četiri mjeseca blaga i da se njome ne bi ostvarila svrha kažnjavanja kod okrivljenog.

Bonus video: