Stanković: Moj sin objasnio policiji zašto se sastajao sa Kneževićem

Portal Borba je objavio da je Aleksa Stanković navodno tražio od Duška Kneževića da se u aprilu 2018. godine sretnu u beogradskom restoranu "Madera" i da se dogovore da se "iz igre izbaci Nenad Vujošević, sekretar VDT-a"
37900 pregleda 75 komentar(a)
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Ivica Stanković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.10.2019. 21:28h

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković saopštio je večeras da je njegov sin Aleksa u Specijalnom policijskom odjeljenju objasnio zbog čega se sastajao sa biznismenom sa potjernice Duškom Kneževićem.

"Nakon jednog od objavljenih razgovora između bivšeg sekretara VDT-a i bjegunca od pravde, u kom se spominje susret mog sina Alekse Stankovića sa istim, saopštavam javnosti da je 17.09.2019. godine moj sin Aleksa Stanković pozvan u Specijalno policijsko odjeljenje. Tom prilikom dao je izjavu povodom navedenih događaja i objasnio prirodu susreta", kazao je Stanković "Vijestima".

Portal Borba je večeras objavio da je Aleksa Stanković navodno tražio od Duška Kneževića da se u aprilu 2018. godine sretnu u beogradskom restoranu "Madera" i da se dogovore da se "iz igre izbaci Nenad Vujošević, sekretar VDT-a".

Borba je objavila i sms poruke koje su navodno razmjenjivali Aleksa Stanković i Duško Knežević u kojima se ne pominje ni novac ni Vujošević, već se samo dogovara njihov susret.

Navodna prepiska Kneževića i mlađeg Stankovića
Navodna prepiska Kneževića i mlađeg Stankovića(Foto: Screenshot/Borba.me)

Borba je objavila i navodne fotografije Alekse Stankovića iz "Madere", tvrdeći da se Knežević nalazi preko puta njega.

Nenadu Vujoševiću je određen pritvor 22. septembra zbog opasnosti od bjekstva.

On je u telefonskim razgovorima sa Duškom Kneževićem tvrdio da je podmićivao Vrhovnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Stankovićev sekretar na saslušanju je rekao da je novac od Kneževića uzeo samo za sebe, jer mu je trebao za liječenje.

Bonus video: