Stojanović da ponovi procjenu štete

Kalić je tužio državu i Upravu za imovinu tražeći odštetu zbog oštećenja koja su navodno nastala u trosobnom stanu na posljednjem spratu zgrade u Ulcinjskoj ulici
2872 pregleda 0 komentar(a)
Stanom upravljala država od 2011. do 2016. godine: Kalić (arhiva), Foto: Boris Pejović
Stanom upravljala država od 2011. do 2016. godine: Kalić (arhiva), Foto: Boris Pejović

Vještak ekonomsko-finansijske struke Vukadin Stojanović moraće da uradi dodatna vještačenja kako bi se utvrdilo da li je vrijednost štete u stanu Safeta Kalića, kojim je više od pet godina upravljala Uprava za imovinu, zaista 128 hiljada eura.

To je na jučerašnjem ročištu najavila sudija Milica Radović, a na zahtjev zastupnika države Rista Femića.

On smatra da Stojanović nije dobro uradio vještačenje jer se iznos približio tržišnoj vrijednosti stana, dok je amortizacija iznos za koji je umanjena vrijednost stana dok je država upravljala njime.

Radovićeva je podsjetila Femića da je isto prigovorio i na prethodnom ročištu, ali da je vještak odbio njegove primjedbe i kazao da je vještačenje uradio pravilno.

“Ovdje proizilazi da je amortizacija jednaka tržišnoj vrijednosti stana”, kazao je juče Femić.

Vještak je u nalazu, između ostalog, konstatovao da je nesporno da je došlo do amortizacije stana u vrijednosti od 128.000 eura.

“S obzirom na to da procjena nepokretnosti nije rađena u trenutku vraćanja nepokretnosti tužiocu, to nije definisana stvarna razlika vrijednosti imovine između one od 4. avgusta 2011. do 18. novembra 2016. godine”, piše u nalazu vještaka.

Taj stan je 2011. godine, prilikom oduzimanja, procijenjen na 480.000 eura.

Kalić je tužio državu i Upravu za imovinu tražeći odštetu zbog oštećenja koja su navodno nastala u trosobnom stanu na posljednjem spratu zgrade u Ulcinjskoj ulici.

Nakon pravosnažne odluke da Kalići nijesu oprali novac i da im se vrati oduzeta imovina, oni su podnijeli više tužbi tražeći odštetu za uništenje nekretnina u Rožajama, Podgorici, Ulcinju, na Svetom Stefanu...

Kalići su se teretili da su od 2006. do 2011. oprali nešto više od 7.000.000 eura, za koje su znali da su pribavljeni prodajom droge.

Bonus video: