Suđenje Darku Miliću: Okrivljeni fotografisao novac i objasnio da je to šala

Optuženi je dodao da u telefonu ima dosta fotografija policije, što je takođe sa jedne Viber grupe, a da je on poslao par fotografija kako bi upozorio članove grupe gdje je policija ukoliko su u pripitom stanju ili nijesu vezali pojas
7719 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock

Suđenje optuženima za pokušaj ubistva Jovana Đurovića u Baru i boksera Nikole Sjekloće, su u Višem sudu u Podgorici prikazane fotografije iz telefona oduzetog od okrivljenog Darka Milića. Na fotografijama se nalaze novčanice u apoenima od po 20, 50, 100 ili 500 eura, zatim oružje, kao i fotografije službenika policije i policijskih vozila. Optuženi Milić je kazao da su neke fotografije nastale sa njegovog telefona, dok je za dio prikazanih fotografija naveo da su mu poslate na grupu putem aplikacije Viber, te da ne zna ko ih je slao jer grupa broji 70 članova. Dodao je da je jednu fotografiju on snimio, te da se vidi njegova ruka i pištolj tetejac koji mu je oduzet prilikom pretresa. Od više prikazanih fotografija sa novcem, okrivljeni Milić je rekao da su nastale sa njegovog telefona, pa tako i fotografija na kojoj su novčanice poređane na crvenom kauču za koju je kazao da je nastala u Beogradu u stanu njegovog druga 2017. godine. Naveo je da je sačinio fotografije novčanica u apoenima od po 20 eura,- ukupno 4.000 eura, te da je to novac od prodaje auta "seat leon".

Na pitanje predsjednice vijeća sudije Ane Vuković, kakva je to fascinacija novcem da bi se slale fotografije u Viber grupu, optuženi Milić je naveo da je to obična šala, te da nema veze sa ovim slučajem. Dodao je da u telefonu ima dosta fotografija policije, što je takođe sa jedne Viber grupe, a da je on poslao par fotografija kako bi upozorio članove grupe gdje je policija ukoliko su u pripitom stanju ili nijesu vezali pojas.

U ovom sudskom predmetu, optuženi su Adnan Osmanagić, koji je u bjekstvu, Mirza Nurković, Almir Jahović, Enzan Ciriković, Darko Milić, Eldar Nurković i Đorđije Cicmil. Jahović i Osmanagić su nedostupni crnogorskim pravosudnim organima. Prema navodima optužnice planirano je i ubistvo boksera iz Budve Nikole Sjekloće za koje je bilo predviđeno 50.000 eura. Okrivljeni Cicmil je u avgustu i septembru 2018. u Baru i Budvi, s ciljem realizacije kriminalnog plana, sa umišljajem podstrekavao druge na izvršenje krivičnog djela ubistvo. Stupio je u kontakt sa okrivljenima Cirikovićem, Milićem i Nurkovićem, te organizovao dva sastanka u Budvi na kojima je od njih tražio da za 50.000 eura ubiju Nikolu Sjekloću, piše u optužnici.

Bonus video: