Nastavak suđenja Stanoviću, čitani pisani dokazi

Suđenje se nastavlja 27. maja, saslušanjem vještaka sudske medicine.
4487 pregleda 0 komentar(a)
Prviođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević
Prviođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2019. 09:57h

U nastavku suđenja Arseniju Stanoviću iz Tivta, optuženom za ubistvo ukrajinske državljanke Anastasije Lašmanove, čitani su pisani dokazi, službene zabilješke policijskih inspektora i zapisnici o uviđaju, na koje tužilac i odbrana nisu imali primjedbi.

Glavni pretres se nastavlja 27. maja u Višem sudu u Podgorici, za kada je predsjednik vijeća sudija Predrag Tabaš najavio saslušanje vještaka sudske medicine.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

"On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene ", piše u optužnici.

Bonus video: