Suđenje Stanoviću odloženo za 20. oktobar

Kotoranin je optužen za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove u maju prošle godine
3558 pregleda 2 komentar(a)
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević
Privođenje Stanovića (arhiva), Foto: Savo Prelević

Suđenje Kotoraninu Arseniju Stanoviću, optuženom za ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove, odloženo je za 20. oktobar u Višem sudu u Podgorici, na zahtjev advokata odbrane Zorana Piperovića.

Predsjednik vijeća sudija, Predrag Tabaš, kazaoj e da je Piperović ranije pisanim dopisom obavijestio sud da zbog privatnih obaveza ne može pristupiti glavnom pretresu koji je za danas bio zakazan.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Stanović 11. maja 2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene Lašmanove, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu.

"On je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta. Okrivljeni je tupo-tvrdim predmetom udario više puta u predjelu glave, usljed čega je nastupila smrt kod oštećene", piše u optužnici.

Bonus video: