Suđenje u slučaju "Primorka" odloženo za 17. januar

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović kazao je da je okrivljeni Črtomir Mesarič sudu poslao podnesak u kojem navodi da ima za danas zakazane kardiološke preglede
2471 pregleda 1 komentar(a)
Mesarič, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković
Mesarič, Foto: Luka Zeković, Luka Zeković, Luka Zeković

Suđenje šestoro optuženim u predmetu "Primorka", koji se terete da su nezakonitim radnjama državni budžet oštetili za 6.651.611 eura u korist NLB banke, odloženo je za 17. januar u Višem sudu u Podgorici, zbog opravdanog odsustva okrivljenog Črtomira Mesariča.

Predsjednik specijalnog vijeća sudija Dragoje Jović kazao je da je Mesarič sudu poslao podnesak u kojem navodi da ima za danas zakazane kardiološke preglede.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Mesariča, Nebojše Boškovića, Svetozara Markovića, Biljane Bošković, Milenka Markovića, Vinka Marovića i NLB banke kao pravnog lica zbog sumnje da su početkom 2009. godine formirali kriminalnu grupu.

Takođe u optužnici piše da je na štetu budžeta Crne Gore, NLB banci pribavljena imovinska korist u iznosu od 6.651.611 eura. Njima se optužnicom stavlja na teret krivično djelo zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Bonus video: