Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića odloženo za 27. januar - Vijesti.me
VIŠI SUD

Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića odloženo za 27. januar

Vasilije Rafailović i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića

Viši sud u Podgorici
Viši sud u Podgorici (Foto: Savo Prelević)

Suđenje okrivljenima za ubistvo Đorđa Borete i Dragana Zečevića u Bečićima početkom decembra 2016. godine, odloženo je danas u podgoričkom Višem sudu, za 27. januar. 

Predsjednica specijalnog vijeća sudija Biljana Uskoković, rekla je da su je vještaci forenzičke genetike i vještak telekomunikacione struke, obavijestili da još nisu još uradili dopunu nalaza, te će ih sudu dostavili tokom ove sedmice.

Vasilije Rafailović, optužen je kao organizator kriminalne grupe, a kao članovi optuženi su Ratko Vušović i Ivan Cicmil, koji su u u bjekstvu, dok su na optuženičkoj klupi Miljan Bulatović iz Niša i Vladimir Šmanja iz Banja Luke. Prema navodima optužnice, Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je ubila Đorđa Boretu 7. decembra 2016. godine u bašti lokala „Trofej“ u Bečićima. Tom prilikom od više ispaljenih hitaca iz automatske puške kao slučajna žrtva stradao je doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen. Kao pripadnici ove kriminalne organizacije koji su pomogli izvršenje ovog zločina označeni su Vušović, Cicmil i Šmanja.

Vasilije Rafailović i Ratko Vušović se terete da su direktni izvršioci ubistva Borete i Zečevića. Okrivljeni Rafailović, Vušović, Bulatović i Šmanja, kao saizvršioci izvršili krivična djela teško ubistvo i nedozovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, navodi se u optužnici.