Suđenje za ubistvo Borete i Zečevića: Odbrana će postavljati pitanja vještaku

U nalazu vještakinje Jelene Jovanović piše da na čaurama nema biološkog traga Boška Pavlovića, a da DNK tragova Rafailovića, Šmanje, Vušovića, Bulatovića i Cicmila nema na uzorku sa unutrašnjeg čeonog dijela kacige za motor, pronađene nakon ubistva
4271 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock, Shutterstock
Ažurirano: 27.01.2020. 18:20h

Na čaurama, vezici kojom su povezana tri okvira od automatske puške, i kacigi nije nađeno prisustvo biološkog materijala okrivljenih za ubistvo Đorđa Borete i ljekara Dragana Zečevića u Bečićima 7. decembra 2016. godine.

Predsjednica specijalnog vijeća Višeg suda, sutkinja Biljana Uskoković, danas je u nastavku suđenja za to dvostruko ubistvo pročitala četiri dopunska DNK nalaza vještaka.

"Rezultat DNK analize daje ograničenu podršku hipotezi da je Ivan Cicmil jedan od donora biološkog materijala na uzorku izuzetom sa traga ručni alat - odvijač sa rukohvatom žuto crne boje, dok nisu podržane hipoteze da su okrivljeni Vasilije Rafailović, Ratko Vušović, Miljan Bulatović, Vladimir Šmanja, Ilija i Boško Pavlović jedan od mogućnih donora biloškog materijala", piše u nalazu vještakinje Sandre Kovačević.

U nalazu vještakinje Jelene Jovanović piše da na čaurama nema biološkog traga Boška Pavlovića, a da DNK tragova Rafailovića, Šmanje, Vušovića, Bulatovića i Cicmila nema na uzorku sa unutrašnjeg čeonog dijela kacige za motor, pronađene nakon ubistva.

U dopunskom nalazu piše da su pronađeni tragovi dvije osobe na vezicama kojom su povezana tri okvira od automatske puške, ali da to nije biološki materijal Rafailovića, Šmanje, Vušovića, Bulatovića i Cicmila.

Suđenje se nastavlja sjutra kada će vještak Sandra Kovačević odgovarati na pitanja advokata odbrane.

Rafailović i Miljan Bulatović označeni su kao organizatori kriminalne grupe koja je 7. decembra 2016. u bašti lokala “Trofej” u Bečićima ubila Boretu. Od više ispaljenih hitaca iz automatske puške, stradao je i doktor u penziji Dragan Zečević, dok je vlasnik lokala Ivo Stanišić ranjen.

Osim njega optuženi su i Ratko Vušović, Ivan Cicmil, Miljan Bulatović iz Niša i Vladimir Šmanja iz Banja Luke.

Bonus video: